
1. Aktivirati kvasac u toplom mlijeku i vodi sa žlicom šećera.
2. U brašno zamiješati sol i šećer pa dodati aktivirani kvasac.
3. U tu smjesu dodati otopljeni maslac, vanilija ekstrakt i jaje.
Miješati duže da se dobije glatko tijesto. Po potrebi dodavati brašno. Tijesto
treba biti lagano ljepljivo.
4. Još malo ručno zamijesiti tijesto i ostaviti ga da se udvostruči.
5. Pripremiti smjesu cimeta i šećera.
6. Dignuto tijesto razvaljati više u dužinu nego u širinu na otprilike pola
centimetra.
7. Razvaljeno tijesto premazati omekšanim maslacem i posuti ga
mješavinom cimeta i šećera.
8. Zarolati tijesto i izrezati ga na 16 jednakih dijelova pa poslagati u kalup
premazan maslacem.
9. Pustiti da odstoje i opet se udvostruče.
10.Nakon što su odstajale, premazati otopljenim maslacem i peći ih na
180 ° C oko 30 minuta dok lijepo ne porumene.
11. Kada su gotove, prelijte ih mješavinom koju napravite od mascarponea
i maslaca na sobnoj temperaturi, zamiksanog šećera u prahu i mlijekom
po potrebi kako bi dobili tekuću smjesu.
Dobar tek!
Slični recepti

Deserti

Deserti

Deserti