
Kvasac dodatii u toplo mlijeko uz malo šećera i brašna, kad se kvasac zapjeni, dodati ga brašnu kojem smo prethodno dodali i ostale sastojke, osim rastopljenog margarina.
Dobro miješati dok tijesto ne postane glatko i malo mekše. Zatim stranice posude u kojoj ste miješali brašno malo namazati uljem, pokriti i staviti na toplo da se diže. Ja upalim pećnicu na 50 stupnjeva, da se malo zagrije, zatim ugasim i stavim pokrivenu posudu sa tijestom da se diže 30-tak minuta.
Nakon što tijesto uzađe, treba ga na pobrašnjenoj dasci razviti u”roladu”. Rezati komade široke otprilike dva prsta, rastanjiti ih i puniti nutelom.
Tijesto zamotati tako da se oblikuju loptice. (14 komada). Svaku lopticu razvuči promjera oko 9 cm, na svaku staviti srednju kašiku nutelle, dobro stisnuti i oblikovati u pravokutnik. Svaku slagati u škrovadu, koja je namazana margarinom. Ne slagati pregusto jer kad se ispeku neće imati lijep oblik. Premazati ih rastopljenim margarinom.
Treba ostaviti još 15 minuta pokrivene na toplo, da se još malo podignu. Staviti u hladnu pećnicu i pecite 25-30 minuta na 180 °C.
Kad su buhtle gotove, ostavite da se desetak minuta ohlade, onda ih vadite iz škrovade i pospite šećerom u prahu.
Ja ih tek sutradan poslužim.
Slični recepti

Deserti

Deserti

Deserti