Odvojite žumanjke i bjelanjke. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i počnite ih miksati. Zatim postepeno dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg. U posebnoj posudi pomiješajte kokos, brašno, vanilin šećer i prašak za pecivo te lagano umiješajte u snijeg od bjelanjaka. Kalup dimenzija 30x20 cm obložite papirom za pečenje, izlijte smjesu i pecite u pećnici zagrijanoj oko 15 minuta, odnosno dok biskvit ne poprimi zlatno-smeđu boju. Pečeni biskvit kratko ohladite, odstranite papir za pečenje i prelijte toplim mlijekom.
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Pomiješajte žumanjke, 100 ml mlijeka i puding. U drugom loncu zagrijte ostatak mlijeka, šećer i bijelu čokoladu. Kad zavrije, dodajte prethodno pripremljenu smjesu i kuhajte uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Pokrijte folijom i ostavite da se potpuno ohladi. Ohlađeni puding izmiksajte i dodajte mu omekšali maslac sobne temperature. Miksajte dok se ne sjedini.
Jagode, šećer, vanilin šećer i 100 ml vode stavite na laganu vatru. Kad zavrije, dodajte puding razmućen u preostalih 100 ml vode. Kuhajte uz miješanje dok se ne zgusne. Po potrebi jagode usitnite vilicom.
Vruće punjenje od jagoda prelijte preko biskvita i kratko ohladite u hladnjaku. Potom premažite bijelim filom i ponovno vratite u hladnjak.
Miksajte šlag pjenu s mlijekom i nanesite preko bijelog fila. Kolač je najbolje ostaviti u hladnjaku preko noći, no spreman je i nakon nekoliko sati. Uživajte!
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti