Bundevu prepolovite, očistite od sjemena, ne gulite koru, samo je staviti peći u pećnicu na 200°C, dok ne bude skroz mekana.
U mlako mlijeko, kojem ste dodali šećer ubacite kvasac.
Pečenu bundevu očistite od kore i dijelova koji su potamnili, te čisto meso bundeve izmiksajte, napravite pire.
Ohlađenu ili mlaku bundevu pomiješajte s brašnom, nadošlim kvascem, praškom za pecivo, solju i jajetom. Dobro umijesite, premažite sa uljem i pustite da se diže.
Kada se tijesto uduplalo podijelite na 6 loptica.
Radite 3 po 3 loptice.
Maslac podijelite na 4 kockice da malo omekša.
Razvaljati jednu po jednu lopticu u veličini velikog plitkog tanjura, prvu i drugu premazati maslacem.
Tako ponoviti i sa ostale 3 loptice.
Tijesto pokriti i ostaviti oko 10 minuta te razvaljati u veliki krug, ja sam valjala dok nisam osjetila da bi mogao maslac iscuriti van, oko 50 cm i rezati na 16 dijelova. Motati kifle i slagati na papir za pečenje. Ostaviti pokrivene na sobnoj temperaturi oko 1/2 sata, premazati umućenim jajetom i mlijekom, posuti sjemenkama po želji i posoliti. Peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta, ovisno o pećnici.
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh