
Mlijeko, kvasac i šećer pomiješati te pustiti par minuta da se kvasac aktivira.
U odvojenu posudu staviti brašno, napraviti malu rupu i sredini i u nju dodati ulje, žumanjak, sol te smjesu sa kvascem.
Sve dobro umijesiti ( ako je smjesa previše ljepljiva dodati još malo brašna).
Pustiti da se diže na toplome cca 1h.
Nakon toga premijesiti i razdvojiti smjesu na više kuglica. Ja sam radila manje i veće jer sam htjela da su mi tikve različitih veličina.
Pustiti još cca pola sata da se dignu.
Nakon toga vezati kulinarski konac oko kuglica tijesta da se dobije efekt tikve, premazati žumanjkom jaja i staviti peći.
Peći 30-45 min ovisno o veličini tikvica.
Od ove smjese možete raditi razne oblike za dane kruha ali i klasične slane kiflice ili običan krušić! Jako je fini, mekan iznutra, a korica hrskava :)
Slični recepti

Kruh

Kruh

Kruh