Maslac izvadim na sobnu temperaturu. Mlijeko ugrijem da bude mlako. U polovicu mlijeka dodam šećer i svježi kvasac. Ostavim 10 minuta da se kvasac aktivira. Izmješam za to vrijeme ostatak mlijeka, jaje, žumanjak, sok i koricu limuna, aromu vanilije i rum. U velikoj posudi pomiješam brašno i sol, zatim dodam aktivirani kvasac i sve ove mokre sastojke koje sam izmješala i sve mijesim ručno par minuta. Zatim dodam u to pola količine maslaca sobne temperature i mijesim 3 minute da se maslac upije u tijesto. Nakon toga dodam drugu polovicu maslaca i mijesim jos 3 minute da se maslac upije. Ne dodajem dodatno brašno iako je tijesto meko i malo ljepljivo. Tijesto pokrijem krpom i ostavim na toplom (blizu radijatora) da se udupla smjesa (oko sat vremena).
Papir za pečenje izrežem na male kvadratiće tako da svaka kuglica bude na svom papiru. Nakon što je tijesto naraslo dijelim tijesto na kuglice. Svaku kuglicu izvažem da ima 65 - 70 grama. Kuglice slažem na papir za pečenje tako da je svaka kuglica na svom papiru. Prekrijem kuglice na papiru za pečenje lagano jednim cijelim velikim papirom za pečenje i ostavim ih na toplom pola sata.
Ulje u dubokoj posudi zagrijem, provjerim čačkalicom jel zagrijano dovoljno. Kad je ulje dovoljno zagrijano dodajem jednu po jednu krafnu i pečem. Krafne spuštam u ulje tako da mi gornji dio krafne ide u vruće ulje i onda skidam papir za pečenje. Krafne pečem poklopljene dok ne dobiju boju s jedne strane pa okrenem na drugu stranu. Pečene krafne vadim na tanjur obložen kuhinjskim ubrusima. Tople krafne posipam s puno šećera u prahu s jedne i druge strane. Slažem krafne jednu do druge, malo zarežem vrhom oštrog tankog noža svaku krafnu i napravim mjesta za punjenje. Punim pomoću šprice dio krafni marmeladom od marelice, a dio nutellom.
Moji ih vole jer nisu unutra prazne i uvijek brzo nestanu kada dođu na stol.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti