Najprije napraviti tangzhon pastu:
1) Od ukupne količine brašna uzeti 25 g brašna i kuhati na laganoj vatri s 125 ml mlijeka do kad ne dobijete glatku pastu. Ostaviti sa strane da se skroz ohladi, ali obavezno pokriti folijom kako se ne bi stvorila korica
2) Svježi kvasac rastopiti s žlicom šećera i preostalim toplim mlijekom, pustiti da zapjeni (oko 10 min).
3) U velikoj zdjeli pomiješati brašno, preostali šećer, sol, jaja, žumanjke, vaniliju i koricu limuna i naranče.
4) Dodati zapjenjeni kvasac i tangzhon i mijesiti 5-6 min, najbolje u mikseru. Malo po malo dodavati omekšali maslac i dodatno mijesiti do kad ne dobije glatko, elastično tijesto. (8-10 min mikserom, ručno će trajati dulje)
5) Ostaviti pokriveno da se udvostruči (60-90 min).
6) Tijesto razvaljati na pravokutnik cca 1 cm debljine.
7) Premazati kikiriki maslacem te na jednu polovicu dodati čokoladu, a na drugu marmeladu.
8) Zarolati u roladu, uzdužno prerezati na pola, a zatim ispreplesti dvije polovice.
9) Prebaciti u kalup, ostaviti još 45-60 min na toplom.
10) Premazati jajem i peći 35-40 min na 175°C, dok ne porumeni.
11) Ako možete izdržati, babku ohladiti prije rezanja da ne bude gnjecava. Dobar tek!
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti