U odgovarajućem loncu zagrijte 400 ml mlijeka. U preostalom hladnom mlijeku razmutite puding, jaje i šećer, miješajući dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Dio vrelog mlijeka dodajte u smjesu s pudingom i dobro promiješajte, a zatim sve ulijte natrag u lonac s preostalim vrelim mlijekom. Uz stalno miješanje zakuhajte čvrst puding. Maknite lonac s vatre i odmah umiješajte maslac. Zatim, postepeno, dodajte kockicu po kockicu čokolade, stalno miješajući dok se sve ne otopi. Površinu fila prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi.
Dok se čokoladna krema hladi, pripremite voćni nadjev. U loncu zagrijte zamrznuto crveno voće s vodom i šećerom na jačoj vatri. Dio voća usitnite štapnim mikserom. Gustin pomiješajte s vanilin šećerom i nekoliko žlica hladne vode da dobijete glatku smjesu. Dobivenu smjesu umiješajte u zagrijano voće i uz stalno miješanje kuhajte dok se nadjev ne zgusne. Površinu nadjeva također prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se malo ohladi. Nakon toga ga prebacite u slastičarsku vrećicu.
Kekse usitnite u posebnoj posudi. Kada se čokoladna krema potpuno ohladi, izmiksajte hladno slatko vrhnje. Dvije trećine umućenog vrhnja dodajte u čokoladnu kremu i sve zajedno još jednom izmiksajte. Preostalu trećinu vrhnja ostavite za dekoraciju. Čokoladnu kremu stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom.
Pripremite čaše i slažite desert ovim redoslijedom: izmrvljeni keksi, voćni nadjev, čokoladna krema i na kraju tučeno slatko vrhnje za dekoraciju.
Gotovi desert stavite u hladnjak i ostavite da se rashladi nekoliko sati prije posluživanja.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti