Torta ovčica

Sa sočnim biskvitom i kremastim nadjevom ova je torta neodoljivo ukusna i izgledom privlačna

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta ovčica

Za kalup za torte (ø 26 cm):

malo masnoće

Biskvit:

350 g mandarina (ocijeđena količina)
200 g maslaca ili margarina
125 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
3 jaja (veličine M)
200 g pšeničnog brašna
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g Dr. Oetker Badema mljevenih
100 g kiselog vrhnja

Krema:

200 g hladnog tučenog vrhnja
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
2 omota Dr. Oetker Kremfixa
100 g kiselog vrhnja

Ukrašavanje:

oko 100 g kolačića marshmallows
Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade
Dr. Oetker Crvena boja za kolače

preparation

Priprema

1

Priprema

Ocijedite mandarine u situ. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.
 

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Biskvit

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol i miješajte sve dok ne dobijete povezanu smjesu. Umiješajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko pola minute na najvišoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i bademima i u dva navrata kratko umiješajte na najnižoj brzini. Potom kratko umiješajte kiselo vrhnje. Na kraju oprezno dodajte mandarine. Tijesto stavite u kalup za torte i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

Nivo pećnice: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 45 Minute

Odvojite i skinite obruč kalupa za torte i ostavite kolač da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Krema

Odvojite biskvit od podloge i stavite ga na pladanj za torte. Tučeno vrhnje čvrsto istucite s vanilin šećerom i Kremfixom. Kratko umiješajte kiselo vrhnje. Tortu premažite kremom.

4

Ukrašavanje

Prije posluživanja prerežite marshallows na ploške i dekorativno poput vune raspodijelite po torti, pritom ostavite sredinu slobodnu za lice. 2 marshmallowsa obojite ružičastim šećernim pismom i izradite uši. I lice iscrtajte šećernim pismom. 

Ako se šećerno pismo previše stvrdne, kratko ga stavite u toplu vodu. Nakon toga ćete ga lakše nanositi.
Torta se može zamrznuti, ali bez kreme i dekoracije.
Prilikom rezanja marshmallowsa nož povremeno namočite jer se tako neće toliko lijepiti.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne