Flag

Hrskavi vafli

oko 12 komada
Srednje teško
60
Slatka verzija hrskavih vafla koje možete prilagoditi svom ukusu i pripremiti razne varijante
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
2jaja
100 mlulja
300 mlmlijeka
350 gbrašna
2 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
4 žličicešećera
1 prstohvatsoli
Za ukrašavanje
200 mlmlijeka (hladnog)
1 omotDr. Oetker Šlag pjene Klasik
100 gborovnica
100 gmalina
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Priprema

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Pomiješajte žumanjke s mlijekom i uljem dok se sastojci ne sjedine. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak, šećer, vanilin šećer i sol. Mokre sastojke postupno ulijevajte u suhe sastojke neprestano miješajući ili miksajući. Istucite bjelanjke u čvrst snijeg i lagano umiješajte u smjesu.


Zagrijani pekač za vafle premažite uljem prije svake porcije. Izlijte tijesto na pekač.

Vrijeme pečenja: oko 4 - 5 min


Ukrašavanje

Ulijte mlijeko u visoku posudu, dodajte sadržaj vrećice Šlag pjene i tucite mikserom dok ne dobijete željenu gustoću. Vafle ukrasite tučenom smjesom i voćem.