Flag

Prhki keksići s lješnjacima i karamel preljevom

oko 6 porcije
Srednje teško
40
Savršeni keksići uz popodnevnu kavu ili brzi snack
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
75 gmaslaca
35 gšećera
100 gbrašna
1žumanjak
50 gmljevenih lješnjaka
20 gDr. Oetker Lješnjak krokanta
Za ukrašavanje
200 mlhladnog tučenog vrhnja (30% masti)
2 žlicešećera u prahu
1 omotDr. Oetker Kremfixa
maloDr. Oetker Desertnog preljeva Toffee
120 gborovnica
6 listićamente
Picture - Dr. Oetker Lješnjak krokanta
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Desertnog preljeva Toffee
1

Priprema

Od navedenih sastojaka napravite jednolično tijesto, ako postane previše ljepljivo, možete dodati malo brašna. Oblikujte roladu promjera oko 4 cm. Na dasku pospite grubo nasjeckane lješnjake, izvaljajte preko njih roladu od tijesta tako da se orasi posvuda zalijepe. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i uvijte ga poput slatkiša, stavite u zamrzivač na 30 - 40 minuta.
Izvadite tijesto iz zamrzivača, odmotajte ga iz folije i izrežite oštrim nožem na krugove od oko 5 - 7 mm. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje, na papir rasporedite keksiće (oko 18 komada).

Vrijeme pečenja: oko 10 - 12 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Gotove keksiće izvadite iz pećnice i ostavite sa strane na plehu da se ohlade.

3

Krema

Ohlađeno vrhnje istući u čvrsti snijeg, na kraju miksanja dodati šećer u prahu i kremfix.

4

Ukrašavanje

Rasporedite keksiće na tanjure i prekrijte šlagom, zatim Dr. Oetker karamel preljevom Toffee, ukrasite borovnicama i listićima mente.