KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Pita od jabuka i bundeve

Ukusna pita od jabuke I bundeve za nedjeljni doručak.

1 porcija

potrebno malo iskustva 40 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pita od jabuka i bundeve

Za lim za pečenje (40 x 30 cm):

malo masnoće
okvir za pečenje

Dizano tijesto:

175 ml mlijeka
50 g maslaca ili margarina
400 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasac instant
1 prstohvat soli
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
1 jaje (veličina M)

Nadjev:

800 g jabuke
4 jaja (veličine M)
200 g svježeg krem sira
200 g slatkog vrhnja za šlag
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
700 g Hokaido bundeva

Preljev:

1 omot Dr. Oetker Preljev za torte svijetli
2 žlice šećera
250 ml bijelog vina

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Zagrijte mlijeko i u njemu rastopite maslac ili margarin. U posudi brašno dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte preostale sastojke i mješavinu mlijeka i maslaca. Sve zajedno kratko izmiješajte mikserom (lopaticama) na najnižoj brzini, a zatim još 5 minuta na najvišoj brzini dok ne izradite glatko tijesto. Tijesto ostavite na toplom mjestu dok se njegov volumen nije vidljivo povećalo. Namastite lim i zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto lagano pobrašnite i kratko izmijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči. Izvaljajte tijesto na lim za pečenje. Okvir postavite što je moguće uže oko tijesta da nadjev ne iscuri. Tijesto još jednom ostavite na toplom mjestu da se diže.

3

Nadjev

Bundevu narežite na kriške, odstranite koštice, operite i naribajte. Jabuke ogulite i narežite na kockice. Pomiješajte jabuke i bundevu te ih rasporedite po tijestu. Jaja i sir pjenjačom pomiješajte u posudi dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Zatim umiješajte vrhnje, šećer i vanilin šećer. Prelijte nadjev od jabuka i bundeve sa smjesom vrhnja i jaja. Stavite u pećnicu.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: o 45 Minute

Ostavite pitu na limu da se ohladi na rešetki za kolače. Nakon toga odvojite i skinite okvir za pečenje.

4

Preljev

U lončiću pomiješajte prašak za preljev sa šećerom, postupno dodajte vino i miješajte kuhačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Tekućinu uz stalno miješanje dovedite do vrenja i dopustite da kratko zakipi. Preljev odmah prelijte po kolaču i ostavite da se stvrdne.

Savjeti iz pokusne kuhinje

- Kolač možete i zamrznuti. - Za preljev možete koristiti i sok od jabuke umjesto vina.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu