Pita od jabuka i bundeve

Ukusna pita od jabuke I bundeve za nedjeljni doručak.

1 porcija

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pita od jabuka i bundeve

Za lim za pečenje (40 x 30 cm):

malo masnoće
okvir za pečenje

Dizano tijesto:

175 ml mlijeka
50 g maslaca ili margarina
400 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
1 prstohvat soli
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 jaje (veličina M)

Nadjev:

800 g jabuka
4 jaja (veličine M)
200 g svježeg krem sira
200 g slatkog vrhnja za šlag
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
700 g Hokaido bundeva

Preljev:

1 omot Dr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
2 žlice šećera
250 ml bijelog vina

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Zagrijte mlijeko i u njemu rastopite maslac ili margarin. U posudi brašno dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte preostale sastojke i mješavinu mlijeka i maslaca. Sve zajedno kratko izmiješajte mikserom (lopaticama) na najnižoj brzini, a zatim još 5 minuta na najvišoj brzini dok ne izradite glatko tijesto. Tijesto ostavite na toplom mjestu dok se njegov volumen nije vidljivo povećalo. Namastite lim i zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto lagano pobrašnite i kratko izmijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči. Izvaljajte tijesto na lim za pečenje. Okvir postavite što je moguće uže oko tijesta da nadjev ne iscuri. Tijesto još jednom ostavite na toplom mjestu da se diže.

3

Nadjev

Bundevu narežite na kriške, odstranite koštice, operite i naribajte. Jabuke ogulite i narežite na kockice. Pomiješajte jabuke i bundevu te ih rasporedite po tijestu. Jaja i sir pjenjačom pomiješajte u posudi dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Zatim umiješajte vrhnje, šećer i vanilin šećer. Prelijte nadjev od jabuka i bundeve sa smjesom vrhnja i jaja. Stavite u pećnicu.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 45 Minute

Ostavite pitu na limu da se ohladi na rešetki za kolače. Nakon toga odvojite i skinite okvir za pečenje.

4

Preljev

U lončiću pomiješajte prašak za preljev sa šećerom, postupno dodajte vino i miješajte kuhačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Tekućinu uz stalno miješanje dovedite do vrenja i dopustite da kratko zakipi. Preljev odmah prelijte po kolaču i ostavite da se stvrdne.

Savjeti iz pokusne kuhinje

- Kolač možete i zamrznuti. - Za preljev možete koristiti i sok od jabuke umjesto vina.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne