Perec tart

Slatko slani tart s perecima i slanom karamelom

10 kriške

uspijeva lako 45 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Perec tart

Podloga:

80 g malih slanih pereca
100 g glatkog brašna
120 g šećera
½ žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
110 g mekog maslaca
1 kom jaja

Krema:

300 ml mlijeka
5 žlice mlijeka
3 žlice šećera
1 omot Creative pudding slana karamela

preparation

Priprema

1

Podloga

U posudu dodajte omekšali maslac i šećer pa miksajte da se sjedini. Dodajte jaja i miksajte.

2

Perece izblendajte u sitno brašno. Perecima dodajte glatko brašno i prašak za pecivo te dobro promiješajte. Mješavinu suhih sastojaka dodajte maslacu i jajima pa dobro promiješajte.

3

Rasporedite tijesto po namašćenom kalupu za tart pa tako pripremljenu koru stavite u hladnjak na 1h.

Nakon hlađenja pecite 15 minuta na 180 stupnjeva. Nakon pečenja pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi cca 10 minuta.

4

Krema

U zdjelicu dodajte 5 žlica mlijeka i tri žlice šećera. U to istresite jednu vrećicu pudinga s okusom slane karamele i dobro promiješajte. Zagrijte 300 ml mlijeka pa dodajte puding mješavinu i kuhajte 2 minute dok se ne zgusne. 

5

Tako pripremljeni puding prelijte preko perec podloge, razmažite i ukrasite mrvljenim perecima te pustite da se ohladi.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne