Prvo pripremite sušeno ananas cvijeće. Možete ga pripremiti i nekoliko dana unaprijed. Sušeni ananas možete koristiti kao dekoraciju za razne slastice, ali i kao samostalnu grickalicu. Ananas ogulite, a zatim pomoću male žličice ili alata za izdubljivanje dinje pažljivo uklonite očišćeni dio, kako je prikazano na slikama pripreme.
Oštrim nožem narežite što tanje, okrugle ploške i posložite ih na lim obložen papirom za pečenje.
Sušite ananas u prethodno zagrijanoj pećnici na 110 °C s ventilacijom. Vrijeme sušenja ovisi o sočnosti ananasa – u ovom je slučaju bilo potrebno otprilike 1,5 sat s jedne strane, zatim ploške okrenite i sušite još oko 1,5 sat s druge strane.
Dok su još tople, ploške ananasa prebacite u silikonske kalupe za mini kuglofe i lagano ih prstima oblikujte u cvijet.
Ostavite ih u kalupima dok se potpuno ne ohlade – tada su spremni za ukrašavanje.
Pomiješajte liker Piña Colada s gustinom, šećerom i sjemenkama vanilije (štapić vanilije prerežite po dužini i nožićem sastružite sjemenke; preostali štapić možete spremiti u posudu sa šećerom kako biste dobili domaći vanilin šećer). Smjesu dobro izmiješajte dok ne postane potpuno glatka i bez grudica.
Mlijeko zagrijte u prikladnom loncu. Kad zakipi, dodajte pripremljenu smjesu s gustinom uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Maknite s vatre i površinu kreme odmah prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica. Ostavite da se ohladi.
U međuvremenu, hladno slatko vrhnje istucite u čvrst šlag. Ohlađenu kremu izmiksajte, a zatim je sjedinite sa šlagom pomoću miksera dok ne dobijete glatku, prozračnu kremu. Prije korištenja, kremu dodatno rashladite u hladnjaku.
U prikladnoj posudi izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Miksajte nekoliko minuta dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Zatim u tankom mlazu dodajte ulje uz lagano miksanje, pa umiješajte i grčki jogurt. Sve zajedno ponovno kratko izmiksajte.
Dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo i kokos, pa sve zajedno lagano izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu, glatku smjesu.
Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama i u njih ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 22 minute (vrijeme i temperaturu prilagodite svojoj pećnici).
Kada su muffini pečeni, ostavite ih da se malo prohlade. Nožem pažljivo odrežite izdignute vrhove kako biste dobili ravnu površinu za nanošenje kreme.
Ohlađenu Piña Colada kremu stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom (npr. Wilton 1M) i bogato nanesite na svaki muffin.
Na kraju, ukrasite muffine sušenim ananas cvijećem i poslužite.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti