KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Panna cotta od vanilije s preljevom od jagoda

Slasna i lagana panna cotta s vanilija štapićem i preljevom od jagoda

4 porcija

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Panna cotta od vanilije s preljevom od jagoda

Sastojci:

1 omot Dr. Oetker Želatine u listićima
250 ml vrhnja za šlag 30% m.m.
250 ml mlijeka
60 g šećera
½ pakiranja Dr. Oetker Vanilija štapića

Preljev:

200 g jagoda
1 žličica šećera u prahu
4 - 8 listića metvice

preparation

Priprema

1

Priprema

Namočite želatinu u hladnoj vodi 5 minuta. U lončić stavite vrhnje, mlijeko i šećer. Vanilija štapić razrežite po dužini, izvadite sjemenke i stavite ih u lončić zajedno s izrezanim vanilija štapićem. Stavite lončić na srednju vatru. Miješajte dok se šećer potpuno ne otopi, a zatim prokuhajte. Čim provri, uklonite s vatre i izvadite vanilija štapić. Ocijedite namočene listiće želatine, stavite ih u vruću tekućinu i dobro promiješajte dok se potpuno ne otopi. Gotovu smjesu ohladite te je zatim lagano rashlađujte dok ne dobijete želatinastu konzistenciju. Prije nego što podijelite u porcije, sve promiješajte pa prelijte u šalice od 125 ml, prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak dok se ne stisne.

2

Preljev

Operite jagode, uklonite peteljke i izmiksajte sa šećerom u prahu. Procijedite kroz sito da dobijete glatki preljev.

3

Ukrašavanje

Desert možete poslužiti na tanjuru ili izravno iz šalica. Prije posluživanja umak prelijte pripremljenim preljevom i ukrasite listićima metvice.