KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Novogodišnji jastučići

Pikanti zalogajčići u novogodišnjoj noći

oko 14 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Novogodišnji jastučići

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Dizano tijesto:

350 g krumpira
100 ml mlijeka
450 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasac instant
1 razom puna žličica šećera
2 žličice soli
1 jaje (veličina M)
1 bjelanjak (veličine M)

Nadjev:

300 g kupusa
50 g kockica slanine
1 žlica maslaca
1 žličica šećera
sol
1 žlica curryja
svježe mljeveni papar
1 žličica sjemenki maka
75 g milerama
50 g sjeckanih lješnjaka

Za premazivanje:

1 žumanjak (veličine M)
1 žlica mlijeka

Za posipanje:

1 žlica sjemenki maka

preparation

Priprema

1

Priprema

Krumpir operite i kuhajte dok ne bude mekan oko 30 minuta, potom ogulite, protisnite kroz prešu za krumpir i ostavite da se malo ohladi.

2

Dizano tijesto

Zagrijte mlijeko. Brašno s kvascem dobro promiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) umijesite najprije kratko na najnižoj, a potom oko 5 minuta na najvećoj brzini u glatko tijesto. Tijesto ostavite prekriveno da se diže na toplom mjestu dok se vidno ne uveća.

3

Nadjev

Kupus očistite i narežite na tanke trake. U tavi, na srednjoj temperaturi zapecite kockice slanine na maslacu. Dodajte kupus narezan na trake, šećer, sol, curry, papar i sjemenke maka i pirjajte oko 3 minute al dente. Stavite povrće u zdjelu, dodajte mileram i lješnjake i začinite začinima. Ostavite smjesu da se ohladi.


Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Tijesto kratko promijesite na dobro pobrašnjenoj površini i razvaljajte na debljinu od 1/2 cm. Od toga izrežite oko 14 krugova s cik-cak rubom (promjera oko 12 cm, slika 1). Nadjev od kupusa raspodijelite po jednoj polovici kruga i preklopite rubove (slika 2). Rubove dobro pritisnite. Umutite
žumanjak s mlijekom. Smjesom premažite tijesto i pospite sjemenkama maka. Ostavite prekriveno na toplom mjestu da se diže oko 10 minuta, potom pecite.

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

Povucite pecivo s papirom za pečenje na kuhinjsku rešetku i poslužite toplo ili hladno.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu