Novogodišnji jastučići

Pikanti zalogajčići u novogodišnjoj noći

oko 14 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Novogodišnji jastučići

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Dizano tijesto:

350 g krumpira
100 ml mlijeka
450 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
1 razom puna žličica šećera
2 žličice soli
1 jaje (veličina M)
1 bjelanjak (veličine M)

Nadjev:

300 g kupusa
50 g kockica slanine
1 žlica maslaca
1 žličica šećera
sol
1 žlica curryja
svježe mljeveni papar
1 žličica sjemenki maka
75 g milerama
50 g sjeckanih lješnjaka

Za premazivanje:

1 žumanjak (veličine M)
1 žlica mlijeka

Za posipanje:

1 žlica sjemenki maka

preparation

Priprema

1

Priprema

Krumpir operite i kuhajte dok ne bude mekan oko 30 minuta, potom ogulite, protisnite kroz prešu za krumpir i ostavite da se malo ohladi.

2

Dizano tijesto

Zagrijte mlijeko. Brašno s kvascem dobro promiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) umijesite najprije kratko na najnižoj, a potom oko 5 minuta na najvećoj brzini u glatko tijesto. Tijesto ostavite prekriveno da se diže na toplom mjestu dok se vidno ne uveća.

3

Nadjev

Kupus očistite i narežite na tanke trake. U tavi, na srednjoj temperaturi zapecite kockice slanine na maslacu. Dodajte kupus narezan na trake, šećer, sol, curry, papar i sjemenke maka i pirjajte oko 3 minute al dente. Stavite povrće u zdjelu, dodajte mileram i lješnjake i začinite začinima. Ostavite smjesu da se ohladi.


Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Tijesto kratko promijesite na dobro pobrašnjenoj površini i razvaljajte na debljinu od 1/2 cm. Od toga izrežite oko 14 krugova s cik-cak rubom (promjera oko 12 cm, slika 1). Nadjev od kupusa raspodijelite po jednoj polovici kruga i preklopite rubove (slika 2). Rubove dobro pritisnite. Umutite
žumanjak s mlijekom. Smjesom premažite tijesto i pospite sjemenkama maka. Ostavite prekriveno na toplom mjestu da se diže oko 10 minuta, potom pecite.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

Povucite pecivo s papirom za pečenje na kuhinjsku rešetku i poslužite toplo ili hladno.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne