Flag

Muffini s bundevom

oko 12 komada
Lagano
20
Sočni muffini s bundevom i začinima
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Muffine možete dobro zamrznuti i ostaju sočni najmanje 2 dana.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
oko 300 gHokaido bundeva
200 gpšeničnog brašna
2 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 gsmeđeg šećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
3 komjaja
150 gmekog maslaca
100 gDr. Oetker Lješnjak krokanta
1 vrh nožacimeta
2 vrha nožamljevenog kardamoma
2 vrha nožamljevenog đumbira
vrh nožamljevenog klinčića
1 vrh nožamuškatni oraščić
Za posip
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Lješnjak krokanta
1

Priprema

Kalup za muffine obložite papirnatim podlogama. Bundevu operite, očistite od sjemenki, po potrebi ogulite, sitno naribjate i odmjerite 200 g. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte preostale sastojke i naribanu bundevu te sve izradite mikserom kratko na najnižoj, a zatim na najjačoj razini 2 minute da se dobije glatko tijesto. Koristeći 2 žlice rasporedite tijesto u kalupe. Lim stavite u pećnicu.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute


Izvadite muffine iz kalupa za muffine i ostavite da se ohlade na rešetki.

3

Posip

Muffine prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

  • Muffine možete dobro zamrznuti i ostaju sočni najmanje 2 dana.