KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Mousse od svježeg sira s borovnicama

Švicarski desert sa svježim posnim sirom i borovnicama

oko 8 porcija

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Mousse od svježeg sira s borovnicama

Mousse:

6 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
500 g svježeg posnog sira
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
4 žlice rakije od višnje
200 - 250 g hladnog slatkog vrhnja za šlag
2 bjelanjaka (veličine M)

Voćni preljev:

200 g borovnica
125 ml soka od bazge (kupovnog)
1 žlica soka od 1 limuna
1 žlica šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
štapić cimeta
3 žličice Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
1 - 2 žlice hladne vode
1 žlica rakije od višnje

preparation

Priprema

1

Priprema

Želatinu omekšajte prema uputama. Operite borovnice.

2

Mousse

Posni sir, šećer i vanilin šećer pomiješajte u posudi. Zagrijte rakiju od višanja. Želatinu otopite prema uputama na omotu u vrućoj rakiji od višanja. Najprije 4 žlice kreme pomoću metlice za snijeg pomiješajte s otopljenom želatinom, potom pomiješajte s preostalom smjesom. Zatim 15 minuta stavite u hladnjak, pritom povremeno promiješajte. Prvo istucite čvrsto tučeno vrhnje, potom jako čvrsto istucite bjelanjke. Umiješajte tučeno vrhnje i snijeg. Mousse raspodijelite po čašama i ostavite da stoji u hladnjaku najmanje 1 sat.

3

Preljev od voća

Zakuhajte sok od bazge, sok od limuna, šećer, vanilin šećer i štapić cimeta. Gustin pomiješajte s vodom, umiješajte u voćnu smjesu i još jednom kratko zakuhajte. Umiješajte borovnice i rakiju od višanja. Izvadite štapić cimeta. Ostavite preljev da se ohladi. Prije posluživanja stavite preljev na mousse od svježeg sira.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu