Flag

Maštoviti prutići od čokolade

oko 20 komada
Lagano
40
Čokoladno platno za sve kreativce
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto tamne čokolade možete upotrijebiti i mliječnu čokoladu.
Recipe Tips
Čokolada se na hladnom mjestu može čuvati oko 3 tjedna.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
150 gtamne čokolade
150 gDr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
Ukrašavanje
3Spekulatius keksa (oko 30 g)
Dr. Oetker Šareni ukrasi za kolače (npr. kuglice)
50 gDr. Oetker Badem štapića
Dr. Oetker Dekor pahuljice
Dr. Oetker Dekor Božićna drvca
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice
Osim toga
papir za pečenje
Picture - Dr. Oetker Dekor pahuljice
Picture - Dr. Oetker Dekor Božićna drvca
1

Priprema

Papir za pečenje stavite na dasku ili lim za pečenje. Spekulatius kekse natrgajte na manje komade.

2

Čokoladni prutići

Tamnu čokoladu i kuvertiru grubo nasjeckajte, rastopite zasebno i ostavite da se malo ohladi. Izlijte kuvertiru i tamnu čokoladu u tankim trakama jednu do druge na lim za pečenje u obliku pravokutnika (oko 30 x 20 cm). Žličicom prođite kroz tekuću kuvertiru tako da dobijete mramorni uzorak. Na polovicu stavite spekulatius kekse i kuglice. Na drugu polovicu stavite bademe i zimsku dekoraciju. Ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata da se stvrdne.


Ohlađeno izvadite iz hladnjaka, razlomite ili narežite na manje komade.

  • Umjesto tamne čokolade možete upotrijebiti i mliječnu čokoladu.
  • Čokolada se na hladnom mjestu može čuvati oko 3 tjedna.