Flag

Ljetni voćni kolač

oko 24 komada
Lagano
60
Sočan biskvit s jogurtom i svježim voćem savršen je ljetni kolač.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto s kalupom koji ima odvojivi obruč, kolač možete pripremiti na limu za pečenje na koji ćete staviti obruč za kolač.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Nadjev
oko 1,7 kgmiješanog voća npr. nektarina, šljiva, marelica, malina, kupina
50 gDr. Oetker Badem listića
oko 2 žlicesmeđeg šećera
Biskvit
120 gmekog maslaca ili margarina
120 gsmeđeg šećera
1 omotDr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
6jaja (veličine M)
500 gjogurta
200 gpšenične krupice
3 razom pune žliceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Za posipanje
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Badem listića
Picture - Dr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Nektarine, šljive i marelice operite, izvadite koštice i narežite na ploške. Maline i kupine proberite. Namastite kalup i zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Biskvit

Maslac ili margarin u posudi pjenasto izmiješajte mikserom (metlicama). Miješajući postupno dodajte šećer, pastu od vanilije i Finesse i nastavite miješati sve dok se smjesa ne poveže. Umiješajte jaja, miješajući svako pojedinačno oko pola minute na najvišoj brzini. Umiješajte jogurt. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i u dva navrata kratko umiješajte na najnižoj brzini. Tijesto poravnajte u kalupu, raspodijelite po tijestu voće te pospite bademima i šećerom. Stavite kalup u rešetku u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute


Kolač u kalupu ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

  • Umjesto s kalupom koji ima odvojivi obruč, kolač možete pripremiti na limu za pečenje na koji ćete staviti obruč za kolač.