Kroasani s čokoladom

Kroasani od dizanog tijesta s nadjevom od lješnjaka i nugata

oko 20 komada

dosta zahtjevno 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kroasani s čokoladom

Dizano tijesto:

370 g glatkog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
60 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
½ omot Dr. Oetker Finesse korice limuna
1 prstohvat soli
1,8 l tekućeg tučenog vrhnja (toplog)
110 ml mlijeka (mlakog)
4 žumanjka (veličine M)
20 g mekog maslaca

Umetak od maslaca:

130 g maslaca (hladnog)
70 g glatkog brašna

Nadjev od nugata:

200 g nugat kreme od lješnjaka

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Prosijte brašno u posudu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite tijesto. Ostavite tijesto pokriveno da odstoji oko 10 minuta.

2

Izmijesite maslac s brašnom, oblikujte u ciglu i ostavite da odstoji oko 20 minuta na hladnom.
 

3

Razvaljajte tijesto pravokutno na pobrašnjenoj radnoj površini i na to stavite umetak od maslaca. Preklopite dizano tijesto tako da je umetak od maslaca u cijelosti prekriven. Razvaljajte tijesto pravokutno i s uže strane dva puta preklopite, tako da nastanu tri sloja (jednostavno preklapanje). Ostavite tijesto da odstoji oko 15 minuta na hladnom. Još jednom preklopite dva puta s uže strane i ostavite ponovno da odstoji oko 15 minuta na hladnom.

4

Razvaljajte tijesto pravokutno (40 x 60 cm) na pobrašnjenoj radnoj površini. Izrežite tijesto na 20 trokuta (12 x 20 cm). Trokute zarežite s uske strane na dubinu od 3 cm.

5

Nadjev od nugata

Nugat od lješnjaka namažite po trokutima. Vrhove tijesta zarezanog po sredini izvucite preko nugata od lješnjaka prema van, držite lagano zategnuto i namotajte  u oblik kroasana. Kroasan malo razvucite u duljinu i sa spojem prema dolje u obliku kiflice stavite na namašćeni lim za pečenje. Ostavite da se diže prekriveno oko 20 minuta.

 Stavite lim u zagrijanu pećnicu

Električna pećnica 190 °C

Pećnica na vrući zrak 170 °C

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 20 Minute

Za premazivanje kroasana prije pečenja izmiješajte 1 jaje s prstohvatom soli i žlicom vode. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne