Flag

Krema od karamele

4 porcija
Srednje teško
40
Nježna krema na bazi vrhnja i žumanjaka s Vanilija štapićem.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Krema od vanilije
250 mlvrhnja za šlag 30% m.m.
250 mlmlijeka
1 pakiranjeDr. Oetker Vanilija štapića
4žumanjka
40 gšećera
1 prstohvatsoli
Karamela
100 gšećera
2 žlicevode
Picture - Dr. Oetker Vanilija štapića
1

Priprema

U lonac ulijte vrhnje i mlijeko. Vanilija štapić razrežite po dužini i tupim dijelom noža sastružite sjemenke. Sjemenke i preostali dio vanilija štapića dodajte u mlijeko i vrhnje. Sve zakuhajte pa procijedite kroz sito. Žumanjke umutite sa šećerom i soli. Dolijevajte u njih vruće vrhnje s mlijekom u tankom mlazu i dobro promiješajte.

2

Karamela

Pripremite četiri vatrostalne posude zapremnine oko 150 ml i premažite ih maslacem. Šećer i vodu prebacite u lonac i kuhajte sve dok ne poprime jantarnu boju. Tijekom kuhanje nemojte miješati karamelu jer će se šećer kristalizirati. Gotovu karamelu rasporedite u pripremljene posude i odložite da se lagano stvrdne.

3

Pečenje

Zagrijte pećnicu na temperaturu do 140 °C. Na karamelu izlijte kremu od vanilije i stavite u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 60 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 140 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 130 °C


Nakon pečenja krema može imati želatinastu strukturu koja će se zgusnuti nakon što se potpuno ohladi. Pečenu kremu ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, a zatim je stavite u hladnjak na nekoliko sati.


Prije posluživanja nježno odvojite rubove posuda nožem, prislonite tanjurić, okrenite i podignite vatrostalnu posudu. Poslužite odmah.