KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Krafne s nadjevom od jabuka

Krafne od dizanog i kuhanog tijesta s nadjevom od jabuke

oko 20 komada

potrebno malo iskustva 80 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Krafne s nadjevom od jabuka

Dizano tijesto:

500 g glatkog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasac instant
1 prstohvat soli
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 jaje (veličine M)
0,25 l mlijeka (mlakog)
75 g maslaca (rastopljenog)

Kuhano tijesto:

0,125 l vode
25 g maslaca
1 prstohvat soli
1 žlica šećera
75 g glatkog brašna
15 g Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
3 jaja

Nadjev od jabuka:

600 g jabuke (oguljenih, bez koštica, sitno narezanih)

Za prženje:

rastopljeni maslac

Za posipanje:

malo Dr. Oetker Cimet šećer

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Prospite brašno u zdjelu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte redom preostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite u glatko tijesto. Prekriveno držite na toplom mjestu tako dugo dok se tijesto ne udvostruči.

2

Kuhano tijesto

Zakuhajte vodu s maslacem i soli. Maknite sa štednjaka te dodajte brašno i gustin. Ponovno vratite na štednjak i kuhačom miješajte (pecite) sve dok se tijesto ne počne odvajati od ruba posude i ne počne stvarati bijeli talog. Vruće kuhano tijesto stavite u zdjelu i ostavite da se kratko ohladi. Mikserom (metlicama) pojedinačno umiješajte jaja; nakon svakog jaja tijesto mijesite tako dugo dok ne postane glatko.

3

Dizano tijesto izlupajte na radnoj površini lagano posutoj brašnom (spljoštite tijesto pa ga preklopite slijeva i zdesna) i razvaljajte u pravokutnik (30 x 60 cm). Preko tijesta premažite kuhano tijesto i po tome ravnomjerno raspodijelite kockice jabuke. Namotajte sve skupa s duže strane i narežite na ploške debljine oko 3 cm. Ploške tijesta ostavite prekrivene oko 15 minuta da se dižu.

4

Prženje

Krafne pržite s obje strane u otopljenom maslu sve dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Izvadite i ostavite da se ocijede na kuhinjskom papiru.

5

Posipanje

Još tople krafne uvaljajte u cimet šećer i ostavite da se osuše na kuhinjskoj rešetki.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu