Flag

Krafne s nadjevom od jabuka

oko 20 komada
Srednje teško
80
Krafne od dizanog i kuhanog tijesta s nadjevom od jabuke
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Dizano tijesto
500 gglatkog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
1 prstohvatsoli
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1jaje (veličine M)
¼ lmlijeka (mlakog)
75 gmaslaca (rastopljenog)
Kuhano tijesto
⅛ lvode
25 gmaslaca
1 prstohvatsoli
1 žlicašećera
75 gglatkog brašna
15 gDr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
3jaja
Nadjev od jabuka
600 gjabuke (oguljenih, bez koštica, sitno narezanih)
Za prženje
rastopljeni maslac
Za posipanje
maloDr. Oetker Cimet šećera
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
1

Dizano tijesto

Prospite brašno u zdjelu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte redom preostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite u glatko tijesto. Prekriveno držite na toplom mjestu tako dugo dok se tijesto ne udvostruči.

2

Kuhano tijesto

Zakuhajte vodu s maslacem i soli. Maknite sa štednjaka te dodajte brašno i gustin. Ponovno vratite na štednjak i kuhačom miješajte (pecite) sve dok se tijesto ne počne odvajati od ruba posude i ne počne stvarati bijeli talog. Vruće kuhano tijesto stavite u zdjelu i ostavite da se kratko ohladi. Mikserom (metlicama) pojedinačno umiješajte jaja; nakon svakog jaja tijesto mijesite tako dugo dok ne postane glatko.

3

Dizano tijesto izlupajte na radnoj površini lagano posutoj brašnom (spljoštite tijesto pa ga preklopite slijeva i zdesna) i razvaljajte u pravokutnik (30 x 60 cm). Preko tijesta premažite kuhano tijesto i po tome ravnomjerno raspodijelite kockice jabuke. Namotajte sve skupa s duže strane i narežite na ploške debljine oko 3 cm. Ploške tijesta ostavite prekrivene oko 15 minuta da se dižu.

4

Prženje

Krafne pržite s obje strane u otopljenom maslu sve dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Izvadite i ostavite da se ocijede na kuhinjskom papiru.

5

Posipanje

Još tople krafne uvaljajte u cimet šećer i ostavite da se osuše na kuhinjskoj rešetki.