Flag

Kompot od krušaka i šljiva s dodatkom cimeta

oko 8 staklenki po 200 ml
Lagano
40
Plodovi s kraja ljeta spojeni u ukusan kompot
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Poslužite rižu na mlijeku ili palačinke s kompotom.
Recipe Tips
Rok trajanja iznosi oko 6 mjeseci.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
600 gkrušaka (izvagati pripremljene)
600 gšljiva (izvagati pripremljene)
250 mlsoka od naranči
sok od 1 limuna
2štapića cimeta
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Džemfix 2:1 za šljive
400 gšećera
1

Priprema

Ogulite kruške i narežite na kockice. Šljive operite, izvadite im koštice i narežite na kockice. Izvažite po 600 g od svakog voća.

2

Postupak

Voće, sokove, štapiće cimeta i Vanilin šećer stavite u veliki lonac. Šećer pomiješajte s Džemfixom za šljive, pa umiješajte u voćnu masu i dobro izmiješajte. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem, okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

  • Poslužite rižu na mlijeku ili palačinke s kompotom.
  • Rok trajanja iznosi oko 6 mjeseci.