KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kompot od krušaka i šljiva s dodatkom cimeta

Plodovi s kraja ljeta spojeni u ukusan kompot

oko 8 staklenki po 200 ml

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kompot od krušaka i šljiva s dodatkom cimeta

Sastojci:

600 g krušaka (izvagati pripremljene)
600 g šljiva (izvagati pripremljene)
250 ml soka od naranči
sok od 1 limuna
2 štapića cimeta
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Džemfix 2:1 za šljive
400 g šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Ogulite kruške i narežite na kockice. Šljive operite, izvadite im koštice i narežite na kockice. Izvažite po 600 g od svakog voća.

2

Postupak

Voće, sokove, štapiće cimeta i Vanilin šećer stavite u veliki lonac. Šećer pomiješajte s Džemfixom za šljive, pa umiješajte u voćnu masu i dobro izmiješajte. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem, okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.