KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kolač s Nutellom®

Slatki okrugli kolač s kremom od lješnjaka i nugata.

oko 12 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač s Nutellom®

Za kalup za torte (Ø 20 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvit:

4 jaja (veličine M)
200 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
200 g mljevenih lješnjaka
2 razom punih žlica Nutelle®

Nadjev:

oko 350 g Nutelle®

preparation

Priprema

1

Pripremite

Namastite dno kalupa za torte i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Biskvit

Jaja u posudi pjenasto istucite mikserom (metlicama) na najvećoj brzini za 1 min. Dodajte tijekom 1 min. šećer koji ste pomiješali s vanilin šećerom i miješajte masu još 2 min. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Na kraju umiješajte lješnjake i Nutellu®. Tijesto u kalupu poravnajte. Kalup gurnite na rešetki u pećnicu.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 55 Minuta

Obruč kalupa odvojite i maknite, podlogu iskrenite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače. Odvojite dno kalupa i ostavite kolač da se ohladi.

3

Nadjev

Pažljivo odvojite papir za pečenje na kojem se kolač pekao. Podlogu jednom vodoravno prerežite. Položite donji dio podloge na pladanj za torte i premažite s 2 pune žlice Nutelle®. Na to položite gornji dio podloge i lagano pritisnite.

4

Ukrašavanje

Rub i površinu kolača potpuno premažite s Nutellom®. Po želji ukrasite Dr. Oetker sa šarenim ukrasima za kolače ili mljevenim lješnjakom. Kolač do posluživanja čuvajte na hladnom.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu