Flag

Keksi s kakaom

oko 60 komada
Lagano
70
Slatki keksi u obliku jelena izrađeni od nježnog tamnog tijesta s aromatičnim kakaom tvrtke Dr. Oetker.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako je tijesto premekano, stavite ga na određeno vrijeme u hladnjak.
Recipe Tips
Keksi se u dobro zatvorenim kutijama mogu čuvati oko 3 tjedna.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
kalupi za kekse u obliku zvijezde

Sastojci

Za lim za pečenje
papir za pečenje
Prhko tijesto
250 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 gkokosovog šećera
1jaje (veličine M)
125 gmekog maslaca ili margarina
1 žlicaDr. Oetker Kakaa za kolače
Za ukrašavanje
Dr. Oetker Čokoladno pismo (bijelo)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Čokoladno pismo (bijelo)
1

Priprema

U posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom na najvišoj brzini.

2

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

3

Prhko tijesto

Tijesto tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini. Izrežite jelene ili druge motive, stavite ih na lim za pečenje i pecite.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 7 Minute


Pecivo s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi.

4

Ukrašavanje

Kekse ukrasite bijelim čokoladnim pismom i ostavite da se ukras stvrdne.

  • Ako je tijesto premekano, stavite ga na određeno vrijeme u hladnjak.
  • Keksi se u dobro zatvorenim kutijama mogu čuvati oko 3 tjedna.