KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Keksi s klementinama i čokoladom

Fini keksi s klementinama i komadićima bijele čokolade

12 - 15 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Keksi s klementinama i čokoladom

Tijesto za kekse:

2 klementine
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
1 jaje
250 g brašna
125 g šećera
120 g Dr. Oetker Badem mljeveni
100 g maslaca
1 žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
nešto bijele čokolade

preparation

Priprema

1

Priprema

Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto za kekse

Iscijedite sok iz klementina i mikserom pjenasto istucite sok, maslac i šećer. Dodajte jaje i nastavite snažno miješati. Dodajte bademe i prospite po tome brašno s praškom za pecivo. Zatim, nastavite polagano miješati. Na kraju u smjesu dodajte omot Finesse ribane korice naranče i nekoliko komadića bijele čokolade.

Od tijesta izradite 12 – 15 keksa i stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Prije pečenja stavite lim 15 minuta na hladno. Pecite kekse sve dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

Vrijeme pečenja: 12 - 15 Minuta

3

Ukrašavanje

Prije nego što se keksi u potpunosti ohlade, utisnite u tople kekse nekoliko komadića bijele čokolade.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu