KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Fougasse s rajčicama i tapenadom

Lepinja s rajčicama i maslinovim uljem za piknik..

oko 10 porcija

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Fougasse s rajčicama i tapenadom

Papir za pečenje:

Dizano tijesto:

1 limenka pasiranih rajčica (mase 400g)
4 žlice maslinovog ulja
300 g pšeničnog brašna tipa 405 ili 550
250 g pirovog brašna
2 žlice šećera
1,5 žlice soli

Tapenada:

3 češnja češnjaka
6 fileta od srdela
1 razom puna žlica kapara
200 g otkoštenih crnih maslina
2 žlice meda (npr. od lavande)
3 žlice maslinovog ulja
svježe mljevenog papra
malo svježeg timijana

Osim toga:

1 žlica maslinovog ulja
provansalskih začina , grančica timijana, ružmarina i listića kadulje
malo grube morske soli

preparation

Priprema

1

Priprema

Zagrijte pasirane rajčice s maslinovim uljem.

Dizano tijesto

U posudi dobro izmiješajte obje vrste brašna s kvascem. Dodajte ostale sastojke i toplu masu od rajčica i od svega mikserom (lopaticama) kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini za otprilike 5 min. izradite glatko tijesto. Prekrijte tijesto i ostavite ga na toplome mjestu da se diže dok se njegov volumen vidljivo ne poveća. Obložite lim papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. Električna pećnica: oko 220° C Pećnica na vrući zrak: oko 200° C

2

Tapenada

Ogulite češnjak i zajedno sa srdelama, kaparama i maslinama krupno nasjeckajte. Sve zajedno s medom, maslinovim uljem i timijanom stavite u uspravni mikser i napravite pire. Dobro začinite paprom.

3

Tijesto na pobrašnjenoj radnoj ploči još jednom premijesite i izvaljajte u ovalnom obliku veličine lima. Položite ga na lim i ostavite da miruje pokriveno otprilike 5 min. Potom premažite maslinovim uljem i razrežite oštrim nožem. Tijesto oko zareza malo razvucite. Utisnite grančice začinskog bilja u tijesto, pospite solju i stavite peći. Položaj u pećnici: donja trećina Vrijeme pečenja: oko 20 min. Kruh zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i najbolje poslužite topli s tapenadom.

Savjet

- Tapenadu možete u vrućom vodom isplahnutim čašama i prekrivenu uljem čuvati oko 4-5 dana. - Kruh je prikladan za zamrzavanje.