Džem od jagoda

Kako pripremam domaći džem od jagoda?

oko 6 staklenki po 200 ml

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Džem od jagoda

Džem:

1000 g jagoda
1 omot Dr. Oetker Želirnog šećera Extra 2:1
½ omot Dr. Oetker Limunske kiseline

preparation

Priprema

1

Priprema voća

Jagode operite, uklonite peteljke, očistite i izvažite 1000 g. Nasjeckajte ih na sitnije komadiće ili izradite pire. Staklenke i poklopce s navojem (twist-off) iskuhajte, tj. isperite vrlo vrućom vodom. 

2

Kuhanje džema

Pripremljeno voće u velikom loncu za kuhanje dobro pomiješajte s limunskom kiselinom i želirnim šećerom. Miješajući zakuhajte i uz stalno miješanje kuhajte na jakoj vatri najmanje 3 minute. Provjerite želiranje: 1-2 žličice vruće smjese stavite na tanjur. Ako se smjesa ne stvrdne, nastavite kuhati još jednu minutu pa ponovno provjerite. Ukoliko je voće slatko možete umiješati i preostalu polovicu omota limunske kiseline.

3

Punjenje u staklenke

Po potrebi s voćne smjese uklonite pjenu i odmah je ulijte u staklenke do ispod ruba. Zatvorite poklopcima, odmah okrenite i ostavite da stoje na poklopcu oko 5 minuta.

Možete upotrijebiti i dubokosmrznuto voće koje prethodno treba odmrznuti. Za pripremu upotrijebite i otopljeni sok.  

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne