Flag

Domaći sladoled od vanilije

4 porcije
Srednje teško
20
Domaći sladoled za savršeno iskustvo vanilije
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Prilikom miješanja smjese za sladoled, vodena kupelj ne smije kipjeti, jer bi se žumanjci stvrdnuli
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Potrebno
250 mlmlijeka (3.8% m.m.)
250 gvrhnja (30% m.m.)
2 žliceDr. Oetker Paste od burbon vanilije
6žumanjka (veličina M)
80 gšećera
1 prstohvatsoli
Picture - Dr. Oetker Paste od burbon vanilije
1

Stavite mlijeko, vrhnje i pastu od vanilije u lonac i pustite da zakuha.  Uklonite lonac sa štednjaka i ostavite sa strane da se malo ohladi

2

U međuvremenu, žumanjke, šećer i sol stavite u zdjelu i pjenjačom miješajte do pjenaste teksture. Dodajte smjesu mlijeka i vrhnja, stavite u vruću vodenu kupelj i miješajte dok ne postane kremasta. Odložite i ostavite da se ohladi.

3

Smjesu izlijte u kalup i stavite u zamrzivač. Nakon sat i pol snažno promiješajte pjenjačom i ostavite u zamrzivaču još sat i pol.


Vrijeme hlađenja: 90 minuta

  • Prilikom miješanja smjese za sladoled, vodena kupelj ne smije kipjeti, jer bi se žumanjci stvrdnuli