Biskvitna torta s jagodama

Fina biskvitna torta s neodoljivim nadjevom od jagode i tučenog vrhnja

12 kriške

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Biskvitna torta s jagodama

Smjesa za biskvit:

4 kom jaja
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
150 g glatkog brašna
1 omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Nadjev od jagoda i tučenog vrhnja:

400 ml tučenog slatkog vrhnja
2 omota Dr. Oetker Kremfixa
2 omota Dr. Oetker Vanilin šećera
oko 2 žlice marmelade od jagoda
250 g jagoda

Za ukrašavanje:

nekoliko jagoda
1 omot Dr. Oetker Dekor cvjetići

preparation

Priprema

1

Biskvit

Jaja sa šećerom i vanilin šećerom pjenasto izmiješajte mikserom (metlicama). Brašno i prašak za pecivo pomiješajte, prosijte preko smjese i umiješajte kuhačom.
 
Stavite smjesu u kalup za torte (promjera 20 cm) čije dno prethodno obložite papirom za pečenje i poravnajte smjesu.
Stavite kalup na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.

Ohlađenu tortu prerežite dva puta.  

Električna pećnica 180 °C

Vrijeme pečenja: 40 Minute


2

Nadjev od jagoda i tučenog vrhnja

Tučeno vrhnje s Kremfixom i vanilin šećerom čvrsto istucite. Donju podlogu premažite žlicom marmelade i nadjenite s 1/3 jagoda. Premažite s 1/3 tučenog vrhnja. Na to stavite srednju podlogu i nadjenite i premažite na isti način. Na to stavite završnu podlogu i premažite preostalim tučenim vrhnjem. 


3

Ukrašavanje

Jagodama ukrasite tortu. Prije posluživanja ukrasite ukrasnim cvjetićima. 

Torta se prekrivena može čuvati u hladnjaku oko 3 dana. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne