Flag

Voćni kolač s bademima

oko 8 - 10 komada
Lagano
105
Bogat kolač savršen za grickanje uz kavu, koji danima zadržava svježinu u čvrsto zatvorenoj posudi.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Biskvit
120 gmaslaca (omekšanog i malo posoljenog)
120 gsmeđeg šećera
1 žlicacimeta
2 žličiceDr. Oetker Tekuće arome za hranu – badem
100 gbrašna (glatkog)
40 gmljevenih badema
50 gkandiranih trešanja (prepolovljenih)
80 gsušenog voća (raznog)
2jaja (tučena, srednje veličine)
5 gDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Glazura
50 gmarmelada od naranči
Picture - Dr. Oetker Tekuće arome za hranu – badem
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Biskvit

Zagrijete pećnicu na 150 °C (130 °C ventilacijska, plinska na 2). Namastite kalup i obložite ga papirom za pečenje.

2

Ručnim ili samostojećim električnim mikserom miješajte maslac, šećer, cimet i ekstrakt badema dok ne dobijete svijetlu kremastu smjesu.

3

Postupno dodajte jaja, malo po malo, a ako se smjesa počne zgrušavati, dodajte i žlicu brašna. Umiješajte ostatak brašna, prašak za pecivo i mljevene bademe dok se svi sastojci ne sjedine.

4

Dodajte trešnje i sušeno voće i promiješajte.

5

Prebacite smjesu u pripremljeni kalup i poravnajte. Pecite 75-90 minuta, dok površina ne postane čvrsta na dodir a čačkalica zabodena u sredinu izađe čista.

6

Glazura

5 minuta prije završetka pečenja, stavite marmeladu i 1 žličicu vode u lončić. Zagrijavajte na srednje jakoj vatri dok marmelada ne zakipi.

7

Maknite s vatre i odmah iskoristite. Kada je kolač pečen, izvadite ga iz pećnice i prelijte glazurom.

8

Ostavite kolač da se ohladi u kalupu.