
Limun operite u vrućoj vodi i osušite. Naribajte koricu limuna. Jednu čajnu žličicu ostavite za dekoraciju, a ostatak dodajte u tijesto. Kalup za kuglof dobro premažite uljem i pobrašnite. Zagrijte pećnicu.
Gornji i donji grijač: oko 180 °C
Ventilacija: oko 160 °C
U zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte sve ostale sastojke i miksajte električnim mikserom (nastavci za miješanje) dok ne dobijete glatko tijesto. Smjesu ulijte u kalup i poravnajte površinu. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 60 minuta
Nakon pečenja ostavite kolač 10 minuta u kalupu, zatim ga pažljivo izvadite, preokrenite na rešetku i ostavite da se potpuno ohladi.
Iscijedite limun. Šećer u prahu postupno miješajte s limunovim sokom dok ne dobijete gustu glazuru. Prelijte glazuru preko kolača, a zatim ukrasite sačuvanom limunovom koricom i listićima badema. Ostavite da se glazura stvrdne.
Slični recepti

Deserti

Deserti

Deserti