U manjoj posudi pomiješajte mljeveno laneno sjeme s 3 žlice tople vode i ostavite da se pretvori u gel.
U blender stavite brašno, prašak za pecivo, zobeno mlijeko, jabučni ocat, ekstrakt naranče i laneni gel. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte polovicu nasjeckane tamne čokolade.
Tavu premažite s malo ulja i stavite žlicu smjese. Pecite palačinku 1–2 minute sa svake strane, dok ne postane napuhana i zlatno-smeđa. Ponovite postupak dok ne iskoristite svu smjesu (oko 12 palačinki). Palačinke držite na toplom u pećnici.
Ostatak čokolade otopite u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 20 sekundi, miješajući između svakog. Kada se potpuno otopi, umiješajte 1 žličicu ulja i ¼ žličice ekstrakta naranče.
Poslužite palačinke složene u toranj, prelijte čokoladnim umakom i pospite koricom naranče.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti