
U posudu staviti svježi kvasac sa šećerom i malo mlijeka. Ostaviti 15ak minuta da se kvasac rastopi.
Uliti ostatak mlijeka, malo ulja te kiselo vrhnje.
Dodati prosijano brašno i prstohvat soli te dobro zamijesiti tijesto. Staviti tijesto u lagano nauljenu posudu te ostaviti da naraste.
Kada je naraslo, rastanjiti tijesto te naribati maslac preko cijele površine, nekoliko puta preklopiti tijesto kako bi maslac bio u nekoliko slojeva. Staviti u posudu i na pola sata u frižider kako bi se maslac stisnuo, a tijesto otpustilo.
Tanko razvaljati tijesto te rezati na trake široke 2-3 cm.
Na kalup za rolice motati tijesto i slagati na pleh prekriven papirom za pečenje (ostaviti dovoljno razmaka jer će tijesto prilikom pečenja narasti).
Peci na 190 stupnjeva dok tijesto ne porumeni.
Dobro ohladiti prije punjenja kremom.
Krema:
Izmiksati slatko vrhnje, dodati mascarpone i namaz od pistacija pa sve lagano izmiješati., prema ukusu dodati šećer u prahu.
Kremu prebaciti u slastičarsku vrećicu i puniti rolice., ukrasiti prema želji.
Slični recepti

Kruh

Kruh

Kruh