Ciklu operite i kuhajte u loncu s vodom oko 30 minuta dok ne omekša. Ocijedite, ostavite da se ohladi, ogulite i narežite na veće kocke. Đumbir ogulite i sitno nasjeckajte. Ciklu gusto rasporedite u pripremljene staklenke. Zagrijite pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 150 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 130 °C
U lonac stavite vodu, ocat, vino, šećer, đumbir i začine. Zakuhajte dok se šećer ne otopi. Umiješajte sredstvo za konzerviranje. Vruću tekućinu ulijte u staklenke tako da potpuno prekrije ciklu. Staklenke odmah zatvorite i stavite u duboki lim za pečenje ili posudu za pećnicu. Ulijte kipuću vodu u lim tako da staklenke stoje oko 2 cm u vodi. Pažljivo stavite u sredinu pećnice i pasterizirajte.
Slični recepti
Zimnica
Zimnica
Zimnica