U zdjeli pomiješajte mljeveni keks, kakao, otopljeni maslac i mlijeko. Dobro izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu, kompaktnu smjesu. Smjesu utisnite u kalup za tart ili manji kalup s odvojivim dnom te stavite u hladnjak dok pripremate nadjev.
U 500 ml mlijeka skuhajte puding sa šećerom i vanilin šećerom prema uputama na pakiranju. Kada se puding zgusne, maknite ga s vatre i umiješajte maslac. Miješajte dok se maslac potpuno ne otopi i sjedini s kremom.
Na ohlađenu podlogu rasporedite kolutove banane, a zatim preko njih prelijte prohlađeni puding i ravnomjerno ga poravnajte. Tart stavite hladiti dok pripremate ganache.
Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, prelijte preko nasjeckane čokolade i miješajte dok ne dobijete glatku, sjajnu kremu. Ostavite da se ohladi, zatim izradite mikserom i ukrasite tart.
Na kraju, tart pospite krokantom od lješnjaka i ostavite ga da se dobro ohladi, najbolje nekoliko sati ili preko noći.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti