Brašno staviti u zdjelu i dodati šećer, vanilin šećer i jaja. Uliti toplo mlijeko s otopljenim maslacem i pripremljeni kvasac. Mikserom sa spiralnim nastavcima kratko mijesiti na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini oko 5 minuta dok ne nastane glatko tijesto. Pokriti i ostaviti na toplom mjestu dok se vidljivo ne poveća. Vatrostalnu posudu namastiti.
U zdjeli pomiješati brašno i kvasac. Dodati šećer, vanilin šećer, jaja i toplu mliječno-maslačnu smjesu. Mikserom sa spiralnim nastavcima kratko miksati na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini oko 5 minuta, dok ne nastane glatko tijesto. Pokriti i ostaviti na toplom mjestu da se volumen vidljivo poveća. Vatrostalnu posudu namastiti.
Mekani maslac, šećer i cimet izmiksati u glatku smjesu.
Tijesto pobrašniti i razvaljati na pobrašnjenoj podlozi u pravokutnik (cca 50 x 30 cm). Premazati nadjevom, zatim zarolati s duže strane u čvrstu roladu. Rezati na otprilike 12 jednakih dijelova. Rolice posložiti u posudu, rezanom stranom prema gore, i ostaviti da se dižu dok se ne povećaju. Pećnicu zagrijati.
Posudu staviti na rešetku u zagrijanu pećnicu i peći dok rolice ne poprime zlatnosmeđu boju.
Mekani maslac i šećer u prahu dobro izmiješati mikserom, zatim kratko umiješati krem sir.
Rolice ostaviti da se ohlade 5 minuta na rešetki, zatim obilno premazati glazurom i poslužiti mlake.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti