Pripremite kalup s opružnim obručem, namažite ga i obložite papirom za pečenje. Kekse sameljite u multipraktiku dok ne dobijete sitne mrvice, a ako nemate multipraktik, stavite ih u vrećicu i zdrobite valjkom (pazite da vrećica ne pukne). Dodajte otopljeni maslac, dobro promiješajte i smjesu utisnite u kalup za cheesecake. Poravnajte površinu i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
Bijelu čokoladu razlomite u posudu prikladnu za mikrovalnu pećnicu i zagrijavajte je u intervalima od 30 sekundi, miješajući između svakog, dok se potpuno ne otopi. Ostavite da se hladi 5 minuta. U zdjeli izmiksajte krem sir, slatko vrhnje i ekstrakt vanilije dok ne dobijete glatku i čvrstu smjesu, zatim umiješajte ohlađenu čokoladu. Dodajte Biscoff namaz i lagano ga sjedinite sa smjesom. Kremu izlijte na podlogu od keksa, poravnajte površinu i vratite u hladnjak na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.
Prije posluživanja po vrhu cheesecakea pospite zdrobljene kekse. Preko kolača jednostavno prelijte Dr. Oetker Toffee preljev i poslužite. Uživajte u bogatom, kremastom cheesecakeu s primamljivim karamelastim završetkom!
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti