
Vodu s maslacem ili margarinom zakuhati u malom loncu. Maknuti s vatre.
Brašno odjednom usuti u vruću tekućinu. Sve miješati dok se ne formira glatka kugla tijesta, zatim tijesto barem 1 minutu zagrijavati uz stalno miješanje i prebaciti u posudu za miješanje.
Jaja dodavati jedno po jedno i miksati (nastavci za tijesto) na najvećoj brzini dok se potpuno ne umiješaju. Prašak za pecivo umiješati tek kad se tijesto ohladi.
Mast ili ulje zagrijati u fritezi ili dubokoj posudi na 175 °C — dovoljno je kad se oko drške drvene kuhače stavljene u ulje stvaraju mjehurići.
Tijesto staviti u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom (Ø 10 mm).
U ulje istiskivati trake tijesta duge oko 12 cm i odrezati ih nožem.
Pržiti churrose dok ne poprime zlatno smeđu boju, zatim ih staviti na papirnate ručnike da se ocijede.
Posuti ih šećerom u prahu i poslužiti mlake uz ukusnu toplu čokoladu.
Slični recepti

Deserti

Deserti

Deserti