Jaja miksajte sa šećerima oko 10 minuta, dok smjesa ne udvostruči volumen i postane pjenasta i svijetla. Zatim ručno umiješajte brašno, mljevene orahe i prašak za pecivo, samo dok se sastojci ne povežu. Smjesu izlijte u lim za pečenje dimenzija 40x35 cm obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta. Vrući biskvit zajedno s papirom zarolajte u kuhinjsku krpu i ostavite da se ohladi.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
U 200 ml mlijeka razmutite oba pudinga. Ostatak mlijeka i šećer zagrijte na laganoj vatri. Kada zavrije, dodajte razmućeni puding uz stalno miješanje. Kuhajte dok se ne zgusne, zatim maknite s vatre i prekrijte prozirnom folijom. Ostavite da se potpuno ohladi. Ohlađeni puding izmiksajte, a zatim umiksajte omekšali maslac sobne temperature dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu.
Pažljivo odmotajte biskvit i odstranite papir za pečenje. Premažite ga pripremljenom kremom. Na jedan duži rub posložite banane i zarolajte. Roladu omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati da se stegne.
Šlag pjenu izmiksajte s mlijekom prema uputama na pakiranju i premažite preko ohlađene rolade. Ukrasite po želji i uživajte!
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti