KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Zimski slatki kruh

Aromatična slastica od sušenih krušaka, sušenih šljiva, smokvi i oraha

oko 2 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Zimski slatki kruh

Voćna mješavina:

500 ml vode
250 g sušenih krušaka (narezanih na komade)
250 g sušenih šljiva (bez koštica, narezanih na listiće)
250 g sušenih smokvi (narezanih na komade)
250 g sitno sjeckanih oraha (ili lješnjaka)

Tijesto:

300 g raženog brašna
200 g glatkog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasac instant
100 g gotovog kiselog tijesta
1 prstohvat soli
1 žličica cimeta
1 žličica mljevenog začinskog klinčića
3 žlice meda
3 žlice ruma
250 ml mlake vode od sušenih kruški

Za premazivanje:

malo vode

preparation

Priprema

1

Voćna mješavina

Sušene kruške ostavite da se namaču preko noći u vodi, potom kuhajte oko 30 minuta. Zatim, ocijedite i ostavite 250 ml tekućine za tijesto, a ocijeđene kruške narežite na listiće. Dodajte sušene šljive, smokve i orahe (ili lješnjake) te dobro promiješajte.

2

Tijesto

Dvije vrste brašna prosijte u zdjelu te dobro pomiješajte s kvascem. Postupno dodajte ostale sastojke i ručnim mikserom (lopaticama) izradite tijesto, miješajući ga najprije na niskoj, a potom na visokoj brzini. Ostavite pokriveno da se diže oko sat vremena.

3

Pripremljenu voćnu mješavinu umijesite u tijesto.

4

Tijesto prepolovite, oblikujte dva kruščića i stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ostavite da se diže na toplom mjestu oko 30 minuta.

5

Za premazivanje

Zimski kruh premažite vodom. Stavite kruh na lim u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 75 Minuta

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu