Flag

Zeko s marelicama

oko 20 komada
Lagano
85
S nadjevom od slatkog Mascarpone sira i sočnim marelicama, mi smo svojeg omiljenog zeku već pronašli
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje (40 x 30 cm)
papir za pečenje
malomasnoće
Biskvit
180 gmekog maslaca
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
2jaja (veličine M)
225 gpšeničnog brašna
½ razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Nadjev
240 gmarelica
1 omotDr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
2 žlicešećera
400 gvrhnja za šlag
250 gsira Mascarpone
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1sok od 1 limuna
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
1

Priprema

Na komadu papira za pečenje (40 x 30 cm) olovkom nacrtajte (ispod) glavu zeca (dužina oko 38 cm, širina oko 23 cm). Namastite lim za pečenje i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Biskvit

Maslac ili margarin u posudi pjenasto istucite mikserom (metlicama). Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i Finesse ribanu koricu, i miješajući sve dok ne nastane kompaktna smjesa. Dodajte pojedinačno jaja, miješajući svako jaje na najvećoj brzini oko 1/2 min.

3

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i u 2 navrata kratko umiješajte na srednjoj brzini. Tijesto navlaženim nožem ravnomjerno razmažite po kalupu na debljinu od približno 1 cm (uključujući i druge uši) i rubove po potrebi malo zagladite. Stavite lim u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

4

Nakon pečenja povucite biskvit s papirom za pečenje s lima i ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Stavite biskvit na veliki pladanj za torte.