Zeko s marelicama

S nadjevom od slatkog Mascarpone sira i sočnim marelicama, mi smo svojeg omiljenog zeku već pronašli

oko 20 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Zeko s marelicama

Za lim za pečenje (40 x 30 cm):

papir za pečenje
malo masnoće

Biskvit:

180 g mekog maslaca
80 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna
2 jaja (veličine M)
225 g pšeničnog brašna
½ razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Nadjev:

240 g marelica
1 omot Dr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
2 žlice šećera
400 g vrhnja za šlag
250 g sira Mascarpone
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 sok od 1 limuna

preparation

Priprema

1

Priprema

Na komadu papira za pečenje (40 x 30 cm) olovkom nacrtajte (ispod) glavu zeca (dužina oko 38 cm, širina oko 23 cm). Namastite lim za pečenje i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Biskvit

Maslac ili margarin u posudi pjenasto istucite mikserom (metlicama). Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i Finesse ribanu koricu, i miješajući sve dok ne nastane kompaktna smjesa. Dodajte pojedinačno jaja, miješajući svako jaje na najvećoj brzini oko 1/2 min.

3

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i u 2 navrata kratko umiješajte na srednjoj brzini. Tijesto navlaženim nožem ravnomjerno razmažite po kalupu na debljinu od približno 1 cm (uključujući i druge uši) i rubove po potrebi malo zagladite. Stavite lim u pećnicu.

Nivo pećnice: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

4

Nakon pečenja povucite biskvit s papirom za pečenje s lima i ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Stavite biskvit na veliki pladanj za torte.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne