Flag

Voćni desert od kiwija i grožđa

oko 9 staklenki po 200 ml
Lagano
60
Jesti kao nekad u dvorcu sa zlatnih tanjura
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Poslužite voćni desert sa sladoledom, jogurtom i/ili vaflima.
Recipe Tips
Voćni desert možete u hladnjaku čuvati oko 3 mjeseca.
Recipe Tips
Umjesto Dr. Oetker Džemfixa Super 3:1 i 350 g šećera, možete upotrijebiti Dr. Oetker Želirni šećer sa sladilom iz Stevije.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
750 gkivija (vagani pripremljeni) (oko 9 komada)
750 gzelenog grožđa bez koštica (vagano pripremljeno)
250 mlsvijetlog soka od grožđa
1 omotDr. Oetker Džemfix Super 3:1
350 gšećera
1

Priprema

Kivije ogulite, narežite na kockice i izvažite 750 g. Grožđe operite, bobice prepolovite i izvažite 750 g. Izmjerite 250 ml soka od grožđa.

2

Postupak

Voće i sok stavite u veliki lonac. Džemfix Super najprije promiješajte sa 2 žlice šećera, potom dodajte u voće i sok te dobro promiješajte. Voćnu masu uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri. Čim sve uz miješanje zavrije, dodajte preostali šećer. Sve uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri i kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

  • Poslužite voćni desert sa sladoledom, jogurtom i/ili vaflima.
  • Voćni desert možete u hladnjaku čuvati oko 3 mjeseca.
  • Umjesto Dr. Oetker Džemfixa Super 3:1 i 350 g šećera, možete upotrijebiti Dr. Oetker Želirni šećer sa sladilom iz Stevije.