Flag

Veganski brownies

oko 32 kriške
Lagano
40
Sočni, čokoladni i veganski recept za brownie.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Brašno se može zamijeniti integralnim pirovim brašnom, a šećer u prahu šećerom od šećerne trske.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
190 gbrašna
30 gkakao praha
½ žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
½ žličicaDr. Oetker Sode bikarbone
1 žličicaDr. Oetker Paste od burbon vanilije
1 prstohvatsoli
80 gšećera u prahu
140 gtamne čokolade (tekuća)
60 gdžema od crnog ribizla
100 gpirea od jabuka
40 mlsuncokretovog ulja
125 mlnapitka od soje
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Sode bikarbone
Picture - Dr. Oetker Paste od burbon vanilije
1

Priprema

Lim za pečenje (cca 18 x 32 cm) obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 170 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 150 °C

2

Tijesto

Pomiješajte brašno s kakaom u prahu i prosijte u zdjelu za miješanje. Dodajte prašak za pecivo sa sodom bikarbonom i umiješajte. Preostale sastojke dodajte jedan za drugim i samo kratko miješajte mikserom dok se ne zgusne, inače ako predugo miješate će smjesa biti prečvrsta.


Ulijte smjesu u kalup, poravnajte i pecite u sredini zagrijane pećnice cca 16 minuta.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 16 Minute


Ohlađene browniese narežite na komade.

  • Brašno se može zamijeniti integralnim pirovim brašnom, a šećer u prahu šećerom od šećerne trske.