Flag

Biskvitna torta s jagodama

12 kriške
Lagano
40
Fina biskvitna torta s neodoljivim nadjevom od jagode i tučenog vrhnja
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Smjesa za biskvit
4 komjaja
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
150 gglatkog brašna
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Nadjev od jagoda i tučenog vrhnja
400 mltučenog slatkog vrhnja
2 omotaDr. Oetker Kremfixa
2 omotaDr. Oetker Vanilin šećera
oko 2 žlicemarmelade od jagoda
250 gjagode
Za ukrašavanje
nekolikojagode
1 omotDr. Oetker Dekor cvjetića
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Biskvit

Jaja sa šećerom i vanilin šećerom pjenasto izmiješajte mikserom (metlicama). Brašno i prašak za pecivo pomiješajte, prosijte preko smjese i umiješajte kuhačom.
 
Stavite smjesu u kalup za torte (promjera 20 cm) čije dno prethodno obložite papirom za pečenje i poravnajte smjesu.
Stavite kalup na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.

Ohlađenu tortu prerežite dva puta.  

Vrijeme pečenja: 40 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

2

Nadjev od jagoda i tučenog vrhnja

Tučeno vrhnje s Kremfixom i vanilin šećerom čvrsto istucite. Donju podlogu premažite žlicom marmelade i nadjenite s 1/3 jagoda. Premažite s 1/3 tučenog vrhnja. Na to stavite srednju podlogu i nadjenite i premažite na isti način. Na to stavite završnu podlogu i premažite preostalim tučenim vrhnjem. 

3

Ukrašavanje

Jagodama ukrasite tortu. Prije posluživanja ukrasite ukrasnim cvjetićima.