VeganskaTerrazzo torta

Izazovna, šarena i veganska torta s kompotom od višanja

oko 12 komada

dosta zahtjevno 150 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept VeganskaTerrazzo torta

Tijesto:

480 ml sojinog mlijeka
3 žličice jabučnog octa
500 g brašna (tip 405)
24 g Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
40 g Dr. Oetker Kakaa za kolače
5 g Dr. Oetker Sode bikarbone
1 žlica soli
470 g šećera
120 g suncokretovog ulja

Krema od maslaca:

400 g maslaca (veganskog)
100 g šećera u prahu
1 žličica Dr. Oetker Paste od burbon vanilije

Kompot od trešanja:

250 ml soka od trešanja
50 g Dr. Oetker Original Gustina
2 omota Dr. Oetker Vanilin šećera
500 g smrznutih trešanja (odmrznutih i procijeđenih)

Glazura od fondanta:

1 pakiranje Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Dr. Oetker jestivih boja - zelena, plava, narančasta, crvena, crna i žuta
šećera u prahu (za posipanje radne površine)

preparation

Priprema

1

Biskvit

Zagrijte pećnicu. Pjenjačom umiješajte sojino mlijeko i jabučni ocat i ostavite da stoji 10 minuta. Izmiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao, sodu bikarbonu i sol, pa prosijte u zdjelu. Dodajte šećer, pa zgusnuto sojino mlijeko i ulje, te kratko miksajte

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Rasporedite smjesu u 2 kalupa obložena papirom za pečenje i pecite. Izvadite, preokrenite i ostavite biskvit da se hladi na stalku za hlađenje prekriven papirom za pečenje oko 20 minuta, okrenite i ostavite da se ohladi do kraja.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 50 Minute

3

Krema od maslaca

Miksajte veganski maslac, šećer u prahu i pastu od vanilije dok ne dobijete laganu i kremastu smjesu, pa stavite sa strane.
 

4

Kompot od trešanja

Promiješajte 5 žlica soka od trešnje sa Gustinom i vanilin šećerom. Zakuhajte preostali sok u lončiću. Sklonite lončić s vatre, umiješajte smjesu škrobnog brašna i kuhajte oko 1/2 minuta čitavo vrijeme miješajući, pa dodajte trešnje.
 

5

Izvadite biskvite iz kalupa i uzdužno ih prerežite na pola. Jedan biskvit stavite na ukrasni pladanj i premažite polovinom kompota od trešanja. Poklopite drugim biskvitom i premažite s 3 žlice kreme od maslaca. Stavite treći biskvit i premažite preostalim kompotom. Prekrijte četvrtim biskvitom i lagano pritisnite. Stavite kolač u hladnjak na najmanje 2 sata. 

6

Premažite čitav kolač preostalom kremom od maslaca i ponovno stavite u hladnjak na oko 30 minuta. 

7

Dekoriranje

Kako bi vaš kolač izgledao kao terrazzo, obojite šest komada fondanta jednake veličine u plavu, žutu, zelenu, crvenu, crnu i narančastu boju. Razvaljajte bijeli fondant na radnoj površini posutoj šećerom u prahu (otprilike ø 35 cm, debljine 1 cm). Natrgajte obojani fondant rukama ili ga narežite na sitne komade škarama. Po potrebi poprskajte fondant s malo vode, jer bi se površina u međuvremenu mogla malo isušiti, pa rasporedite komadiće obojanog fondanta po glazuri od bijelog fondanta. Prekrijte papirom za pečenje i pažljivo lagano razvaljajte valjkom, kako bi se šareni komadići sjedinili s bijelom glazurom.
 

Prekrijte tortu glazurom od fondanta, zagladite, poravnajte donje rubove s pladnjem, odrežite višak nožem i čuvajte u hladnjaku do posluživanja. 

Umjesto kompota od trešanja isprobajte kompot od jabuka, te ga začinite cimetom i zvjezdanim anisom za zimski ugođaj. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne