Flag

VeganskaTerrazzo torta

oko 12 komada
Teško
150
Izazovna, šarena i veganska torta s kompotom od višanja
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
480 mlsojinog mlijeka
3 žličicejabučnog octa
500 gbrašna (tip 405)
24 gDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
40 gDr. Oetker Kakaa za kolače
5 gDr. Oetker Sode bikarbone
1 žlicasoli
470 gšećera
120 gsuncokretovog ulja
Krema od maslaca
400 gmaslaca (veganskog)
100 gšećera u prahu
1 žličicaDr. Oetker Paste od burbon vanilije
Kompot od trešanja
250 mlsoka od trešanja
50 gDr. Oetker Original Gustina
2 omotaDr. Oetker Vanilin šećera
500 gsmrznutih trešanja (odmrznutih i procijeđenih)
Glazura od fondanta
1 pakiranjeDr. Oetker Fondant Dekor bijeli
Dr. Oetker jestivih boja - zelena, plava, narančasta, crvena, crna i žuta
šećera u prahu (za posipanje radne površine)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Sode bikarbone
Picture - Dr. Oetker Paste od burbon vanilije
Picture - Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
1

Biskvit

Zagrijte pećnicu. Pjenjačom umiješajte sojino mlijeko i jabučni ocat i ostavite da stoji 10 minuta. Izmiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao, sodu bikarbonu i sol, pa prosijte u zdjelu. Dodajte šećer, pa zgusnuto sojino mlijeko i ulje, te kratko miksajte

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Rasporedite smjesu u 2 kalupa obložena papirom za pečenje i pecite. Izvadite, preokrenite i ostavite biskvit da se hladi na stalku za hlađenje prekriven papirom za pečenje oko 20 minuta, okrenite i ostavite da se ohladi do kraja.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 50 Minute

3

Krema od maslaca

Miksajte veganski maslac, šećer u prahu i pastu od vanilije dok ne dobijete laganu i kremastu smjesu, pa stavite sa strane.
 

4

Kompot od trešanja

Promiješajte 5 žlica soka od trešnje sa Gustinom i vanilin šećerom. Zakuhajte preostali sok u lončiću. Sklonite lončić s vatre, umiješajte smjesu škrobnog brašna i kuhajte oko 1/2 minuta čitavo vrijeme miješajući, pa dodajte trešnje.
 

5

Izvadite biskvite iz kalupa i uzdužno ih prerežite na pola. Jedan biskvit stavite na ukrasni pladanj i premažite polovinom kompota od trešanja. Poklopite drugim biskvitom i premažite s 3 žlice kreme od maslaca. Stavite treći biskvit i premažite preostalim kompotom. Prekrijte četvrtim biskvitom i lagano pritisnite. Stavite kolač u hladnjak na najmanje 2 sata. 

6

Premažite čitav kolač preostalom kremom od maslaca i ponovno stavite u hladnjak na oko 30 minuta. 

7

Dekoriranje

Kako bi vaš kolač izgledao kao terrazzo, obojite šest komada fondanta jednake veličine u plavu, žutu, zelenu, crvenu, crnu i narančastu boju. Razvaljajte bijeli fondant na radnoj površini posutoj šećerom u prahu (otprilike ø 35 cm, debljine 1 cm). Natrgajte obojani fondant rukama ili ga narežite na sitne komade škarama. Po potrebi poprskajte fondant s malo vode, jer bi se površina u međuvremenu mogla malo isušiti, pa rasporedite komadiće obojanog fondanta po glazuri od bijelog fondanta. Prekrijte papirom za pečenje i pažljivo lagano razvaljajte valjkom, kako bi se šareni komadići sjedinili s bijelom glazurom.
 


Prekrijte tortu glazurom od fondanta, zagladite, poravnajte donje rubove s pladnjem, odrežite višak nožem i čuvajte u hladnjaku do posluživanja.