Flag

Vanilija cheesecake bez pečenja

9 porcije
Lagano
30
Ukusan kolač od sira s vanilijom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako želite kolač s više voćnog okusa, jednostavno zamijenite skutu voćnom skutom
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za bazu
80 gmaslaca
120 gkeksa
Za kremu
½limun
2 omotaDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
500 gsvježeg sira (punomasnog 60% m.m.)
500 gskute (10% m.m.)
90 gšećera u prahu
30 gDr. Oetker Instant Želatine Fix
umak od malina
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Instant Želatine Fix
1

Za bazu, stavite maslac u lončić i otopite na srednje jakoj vatri. Stavite kekse u vrećicu za zamrzavanje, zatvorite i valjkom usitnite na mrvice. Umiješajte izmrljvene kekse u rastopljeni maslac.

2

Prekrijte dno kalupa (promjera 20 cm) papirom za pečenje. Ravnomjerno rasporedite smjesu s keksima po kalupu i čvrsto pritisnite. Ostavite da se hladi najmanje 15 minuta.

3

U međuvremenu napravite kremu. Operite limun toplom vodom, posušite, sitno naribajte koru i iscijedite sok. Ručnim mikserom miješajte naribanu koru i sok limuna, vanilin šećer, svježi sir i skutu dok ne dobijete glatku smjesu.

4

Prosijte šećer u prahu u zdjelu i umiješajte u smjesu zajedno sa želatinom. Ravnomjerno nanesite kremu na bazu, zagladite i ostavite da se hladi 3 sata. Poslužite kolač s umakom od maline.

  • Ako želite kolač s više voćnog okusa, jednostavno zamijenite skutu voćnom skutom