Uskrsna torta

Lagani biskvit s mrkvom i kremom od maslaca osvojit će vaša nepca

oko 12 komada

dosta zahtjevno 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Uskrsna torta

Potrebno:

kalup za torte (ø 18 cm)
Papir za pečenje

Biskvit 1:

175 g mrkve
3 bjelanjka (veličine M)
3 žumanjka (veličine M)
80 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
150 g Dr. Oetker Badema mljevenih
40 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Biskvit 2:

175 g mrkve
3 bjelanjka (veličine M)
3 žumanjka (veličine M)
80 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
150 g Dr. Oetker Badema mljevenih
40 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Krema od maslaca:

4 omota Dr. Oetker Krema za torte vanilija
500 ml mlijeka (hladnog)

Za ukrašavanje:

3 lista rižinog papira
malo Dr. Oetker Crvene boje za kolače
nekoliko čokoladnih bombona ružičastih i bijelih
2 bombona marshmallow
Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade
malo Dr. Oetker Dekor cvjetića
nekoliko stakleni rezanci
1 omot Dr. Oetker Dekor mix perle soft

preparation

Priprema

1

Priprema ukrasa

Dan ranije napravite zečje uši od rižinog papira: Omekšajte 2 lista rižinog papira u toploj vodi i na papiru za pečenje oblikujte u uši. Za unutarnje uho prepolovite novi rižin list i omekšajte ga u toploj vodi s malo jestive crvene boje. Po jednu ružičastu polovicu stavite u pripremljeno uho i po potrebi još malo oblikujte. Ostavite da se suši preko noći.

2

Priprema biskvita

Papir za pečenje zategnite u kalupu za tortu. Mrkvu ogulite i sitno naribajte. Zagrijte pećnicu.
 

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

3

Izrada biskvita

Peku se dva biskvita zaredom. Bjelanjak vrlo čvrsto istucite. Žumanjak u posudi mikserom (metlicama) miješajte na najvišoj brzini 1 minutu u kremastu smjesu. Pomiješajte vanilin šećer sa šećerom i soli i miješajući usipavajte 1 minutu; nastavite tući smjesu još 2 minute. Umiješajte bademe i mrkvu. Pomiješajte  brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na najnižoj brzini. Na kraju dodajte snijeg od bjelanjka. Stavite smjesu u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici. 

Nivo pećnice: dolje

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

4

Ostavite biskvit 10 minuta u kalupu, odvojite i skinite obruč kalupa za torte, istresite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje, maknite dno kalupa za torte i ostavite biskvit da se ohladi. Ohlađeni kalup za torte ponovno pripremite kao što je gore opisano. Pripremite i ispecite drugi biskvit kao što je gore opisano i ostavite ga da se ohladi.

5

Priprema kreme

Kremu pripremiti prema uputama s omota.

6

Punjenje torte

Svaki biskvit jednom vodoravno prerežite. Jednu podlogu stavite na pladanj za torte, premažite s 2 žlice kreme. Stavite na to drugu podlogu  i premažite s 2 žlice kreme. Na to stavite sljedeću podlogu i ponovno premažite s 2 žlice kreme. Nastavite tako dok ne potrošite sve podloge. Tortu naokolo premažite preostalom kremom i stavite 3 sata u hladnjak.

7

Ukrašavanje

Rub torte ukrasite perlama. Šećernim pismom na dva čokoladna bombona nacrtajte zjenice i utisnite u tortu poput očiju. Uzmite ružičasti bombon i utisnite ga u tortu poput nosa. Razdijelite marshmallow i utisnite ih u tortu poput obraza, nekoliko staklenih rezanaca utisnite sa strane u tortu da izgledaju poput brkova. Na kraju u tortu oprezno utaknite uši i ukrasite tortu pastelnim ukrasima i cvjetićima.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne