Flag

Uskrsna torta

oko 12 komada
Teško
60
Lagani biskvit s mrkvom i kremom od maslaca osvojit će vaša nepca
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
kalup za torte (ø 18 cm)
Papir za pečenje

Sastojci

Biskvit 1
175 gmrkve
3bjelanjka (veličine M)
3žumanjka (veličine M)
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
150 gDr. Oetker Badema mljevenih
40 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Biskvit 2
175 gmrkve
3bjelanjka (veličine M)
3žumanjka (veličine M)
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
150 gDr. Oetker Badema mljevenih
40 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Krema od maslaca
4 omotaDr. Oetker Krema za torte vanilija
500 mlmlijeka (hladnog)
Za ukrašavanje
3 listarižinog papira
maloDr. Oetker Crvene boje za kolače
nekolikočokoladnih bombona ružičastih i bijelih
2bombona marshmallow
Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade
maloDr. Oetker Dekor cvjetića
nekolikostakleni rezanci
1 omotDr. Oetker Dekor mix perle soft
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Crvene boje za kolače
Picture - Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Dekor mix perle soft
1

Priprema ukrasa

Dan ranije napravite zečje uši od rižinog papira: Omekšajte 2 lista rižinog papira u toploj vodi i na papiru za pečenje oblikujte u uši. Za unutarnje uho prepolovite novi rižin list i omekšajte ga u toploj vodi s malo jestive crvene boje. Po jednu ružičastu polovicu stavite u pripremljeno uho i po potrebi još malo oblikujte. Ostavite da se suši preko noći.

2

Priprema biskvita

Papir za pečenje zategnite u kalupu za tortu. Mrkvu ogulite i sitno naribajte. Zagrijte pećnicu.
 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

3

Izrada biskvita

Peku se dva biskvita zaredom. Bjelanjak vrlo čvrsto istucite. Žumanjak u posudi mikserom (metlicama) miješajte na najvišoj brzini 1 minutu u kremastu smjesu. Pomiješajte vanilin šećer sa šećerom i soli i miješajući usipavajte 1 minutu; nastavite tući smjesu još 2 minute. Umiješajte bademe i mrkvu. Pomiješajte  brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na najnižoj brzini. Na kraju dodajte snijeg od bjelanjka. Stavite smjesu u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici. 

Položaj rešetke: dolje

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

4

Ostavite biskvit 10 minuta u kalupu, odvojite i skinite obruč kalupa za torte, istresite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje, maknite dno kalupa za torte i ostavite biskvit da se ohladi. Ohlađeni kalup za torte ponovno pripremite kao što je gore opisano. Pripremite i ispecite drugi biskvit kao što je gore opisano i ostavite ga da se ohladi.

5

Priprema kreme

Kremu pripremiti prema uputama s omota.

6

Punjenje torte

Svaki biskvit jednom vodoravno prerežite. Jednu podlogu stavite na pladanj za torte, premažite s 2 žlice kreme. Stavite na to drugu podlogu  i premažite s 2 žlice kreme. Na to stavite sljedeću podlogu i ponovno premažite s 2 žlice kreme. Nastavite tako dok ne potrošite sve podloge. Tortu naokolo premažite preostalom kremom i stavite 3 sata u hladnjak.

7

Ukrašavanje

Rub torte ukrasite perlama. Šećernim pismom na dva čokoladna bombona nacrtajte zjenice i utisnite u tortu poput očiju. Uzmite ružičasti bombon i utisnite ga u tortu poput nosa. Razdijelite marshmallow i utisnite ih u tortu poput obraza, nekoliko staklenih rezanaca utisnite sa strane u tortu da izgledaju poput brkova. Na kraju u tortu oprezno utaknite uši i ukrasite tortu pastelnim ukrasima i cvjetićima.