Torta s jagodama i tučenim vrhnjem

Jednostavna torta koja će zadovoljiti sve slatkoljupce.

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta s jagodama i tučenim vrhnjem

Kalup za torte (Ø 26 cm):

1 Papir za pečenje
malo masnoće

Biskvit:

60 g maslaca
4 jaja (veličine M)
175 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
175 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Nadjev za tortu:

8 listića Dr. Oetker Želatine u listićima
750 g jagoda
800 g hladnog tučenog vrhnja
2 žlice šećera
2 omota Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera

Za ukrašavanje:

oko 500 g jagoda
nekoliko listića matičnjaka
šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. 

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Biskvit

Rastopite maslac. Jaja u posudi mikserom (metlicama) pjenasto tucite oko 1 minutu na najvećoj brzini. Miješajući tijekom 1 minute usipavajte šećer pomiješan s vanilin šećerom i nastavite tući još 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Kratko umiješajte maslac. Poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

3

Odvojite i skinite obruč kalupa za torte, istresite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje, skinite dno kalupa i ostavite biskvit da se ohladi.

Oprezno povucite papir za pečenje i biskvit prerežite vodoravno. Donju podlogu stavite na pladanj za torte i oko podloge stavite prsten za torte. 

4

Nadjev

Omekšajte želatinu prema uputama na omotu. Jagode očistite i operite. Jagode s dijelom na kojem se nalazila peteljka okrenutim prema dolje i posložite gusto po biskvitu (velike jagode po potrebi prepolovite).  Pritom sa strane ostavite slobodan rub od približno 1 cm. Tučeno vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom istucite do pola. Želatinu istisnite i otopite u zdjelici prema uputama na omotu. Nastavite tući vrhnje i polako ulijevajući dodajte otopljenu želatinu. Istucite tučeno vrhnje do kraja tako da bude čvrsto.

5

Od tučenog vrhnja odvojite 3 žlice i ostavite sa strane. Preostalo tučeno vrhnje raspodijelite po jagodama i ravnomjerno razmažite. Na to stavite drugu podlogu, oprezno pritisnite i premažite preostalim tučenim vrhnjem. Stavite tortu na minimalno tri sata u hladnjak.

6

Ukrašavanje

Oprezno odvojite i skinite kalup za tortu. Očistite i operite jagode. Potom svaku podijelite na dva ili četiri komada. Od 1/3 jagoda izradite pire. Malo pirea od jagoda raspodijelite po torti. Preostali pire i komade jagoda oprezno pomiješajte i raspodijelite po torti. Tortu ukrasite listićim matičnjaka i šećerom u prahu i odmah poslužite.

Biskvit za tortu može se pripremiti dan ranije ili zamrznuti. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne