Flag

Torta s jagodama i tučenim vrhnjem

oko 16 komada
Srednje teško
80
Jednostavna torta koja će zadovoljiti sve slatkoljupce.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Kalup za torte (Ø 26 cm)
Papir za pečenje

Sastojci

Kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
Biskvit
60 gmaslaca
4jaja (veličine M)
175 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
175 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Nadjev za tortu
8 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
750 gjagode
800 ghladnog tučenog vrhnja
2 žlicešećera
2 omotaDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Za ukrašavanje
oko 500 gjagode
nekolikolistića matičnjaka
šećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Priprema

Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Biskvit

Rastopite maslac. Jaja u posudi mikserom (metlicama) pjenasto tucite oko 1 minutu na najvećoj brzini. Miješajući tijekom 1 minute usipavajte šećer pomiješan s vanilin šećerom i nastavite tući još 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Kratko umiješajte maslac. Poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

3

Odvojite i skinite obruč kalupa za torte, istresite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje, skinite dno kalupa i ostavite biskvit da se ohladi.

Oprezno povucite papir za pečenje i biskvit prerežite vodoravno. Donju podlogu stavite na pladanj za torte i oko podloge stavite prsten za torte. 

4

Nadjev

Omekšajte želatinu prema uputama na omotu. Jagode očistite i operite. Jagode s dijelom na kojem se nalazila peteljka okrenutim prema dolje i posložite gusto po biskvitu (velike jagode po potrebi prepolovite).  Pritom sa strane ostavite slobodan rub od približno 1 cm. Tučeno vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom istucite do pola. Želatinu istisnite i otopite u zdjelici prema uputama na omotu. Nastavite tući vrhnje i polako ulijevajući dodajte otopljenu želatinu. Istucite tučeno vrhnje do kraja tako da bude čvrsto.

5

Od tučenog vrhnja odvojite 3 žlice i ostavite sa strane. Preostalo tučeno vrhnje raspodijelite po jagodama i ravnomjerno razmažite. Na to stavite drugu podlogu, oprezno pritisnite i premažite preostalim tučenim vrhnjem. Stavite tortu na minimalno tri sata u hladnjak.

6

Ukrašavanje

Oprezno odvojite i skinite kalup za tortu. Očistite i operite jagode. Potom svaku podijelite na dva ili četiri komada. Od 1/3 jagoda izradite pire. Malo pirea od jagoda raspodijelite po torti. Preostali pire i komade jagoda oprezno pomiješajte i raspodijelite po torti. Tortu ukrasite listićim matičnjaka i šećerom u prahu i odmah poslužite.